Pēdējā iespēja aplūkot trīs gadus eksponētos Rotko oriģināldarbus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā pirms ekspozīcijas nomaiņas vēl šajās brīvdienās, 9. un 10.aprīlī, ir iespējams aplūkot Daugavpilī dzimušā pasaulslavenā abstraktā ekspresionista Marka Rotko oriģināldarbus. Turklāt 10.aprīlī varēs apmeklēt Marka Rotko centra izstādes bez maksas.

Līdz ar to noslēgsies pirmais trīs gadu cikls, un Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā tiks nomainīti Marka Rotko darbi, kuri uz šo periodu tika deponēti no Keitas Rotko Prizelas un Kristofera Rotko kolekcijas. Darbi atgriezīsies pie to īpašniekiem, mākslinieka bērniem.

Tuvākajās desmitgadēs šie Rotko darbi Eiropā diezin vai būs skatāmi, tāpēc tā tiešām ir pēdējā iespēja tos aplūkot, norāda mākslas centra pārstāvis Māris Čačka.

No 11. līdz 23. aprīlim Rotko centrs būs pilnībā slēgts, jo tiks mainītas visas ekspozīcijas, uzsver Čačka.

Savukārt jau 24. aprīlī tiks atklāta otrā Rotko oriģināldarbu izstāde un jaunā izstāžu sezona un tiks svinēta centra trīs gadu jubileja.

Jauno ekspozīciju veidos viena reālistiskā perioda kompozīcija, divas sirreālisma perioda gleznas, viena starpposma kompozīcija pārejā uz Rotko klasisko glezniecību un divas klasiskā perioda kompozīcijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti