Paziņoti Liepājas vizuālās mākslas izstādes laureāti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

13.oktobrī Liepājas muzejā tika atklāta Liepājas vizuālās mākslas izstāde un paziņoti izstādes laureāti. Šogad tie ir trīs mākslinieki - Egons Peršēvics, Dace Dēliņa-Lipska un Valters Palaps.

Pēcpusdienā Liepājas muzejā tikās Latvijas Mākslinieku savienības priekšsēdētājs Igors Dobičins, māksliniece Līga Ķempe un Latvijas Mākslas akadēmijas Stikla mākslas katedras vadītāja asoc. profesore Vineta Groza, lai izvērtētu un noteiktu Liepājas vizuālās mākslas izstādes izcilākos darbus, starp kuriem sadalīt Liepājas Kultūras pārvaldes balvu fondu 1000 eiro apmērā.

Žūrija balvu fondu lēma sadalīt starp trīs māksliniekiem – Egonu Peršēvicu par darbu “Par mieru, mīlestību un dzīvību!”, Daci Dēliņu-Lipsku par darbu “Tālumā bura” un Valteru Palapu par darbu “M.RAVELS-LE GIBET”.

Peršēvica darbu žūrija vērtēja ar sekojošiem vārdiem – atšķirīgs, kvalitatīvs sniegums un izstādes formāta paplašināšana, veiksmīga iziešana pilsētvidē. D. Dēliņa-Lipska žūriju pārsteigusi ar stabili kvalitatīvu sniegumu, kultūrvēsturiskā mantojuma atdzīvināšanu un popularizēšanu, bet Valters Palaps balvai izvēlēts par pārliecinošu debiju, uzdrošināšanos, radošu un unikālu skatījumu.

Izstādes atklāšanas laikā māksliniekiem tika pasniegtas arī Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) pārvaldes, restorānu “Oskars” un “Barons Bumbiers” sarūpētās balvas.

Izstādes atbalstītāji ir izvēlējušies apbalvot šādus darbus: LSEZ pārvalde – Alda Kļaviņa darbu “Liepāja. Novakare” ar 100 eiro, restorāns “Oskars” – Gintas Stavrovskas darbu “Lielais DZ” ar dāvanu karti restorānā 50 eiro vērtībā, bet restorāns “Barons Bumbiers” sveica Mārtiņu Krūmiņu par diptihu “Iekštelpa I” un “Iekštelpa II” ar dāvanu karti restorānā 50 eiro vērtībā.

Visu izstādes laiku – no 13.oktobra līdz 5. novembrim – izstādes apmeklētāji varēs vērtēt un balsot par sevis izvēlētajiem labākajiem darbiem. Apkopojot izstādes apmeklētāju balsojuma rezultātus, labākā darba autoram tiks pasniegta mārketinga projektu aģentūras “Fortius” sarūpēta balva – 150 eiro vērta dāvanu karte kancelejas preču veikalā “Rūtiņa”.

Jau vēstīts, ka šogad izstādei tika iesniegts apjomīgs darbu klāsts – kopumā 63 autori iesnieguši 106 darbus, līdz ar to atlases procesā komisijai nācās atlasīt daļu iesniegto darbu, tāpēc tika izvērtēta mākslas darbu profesionalitāte un izpildījums, kā arī atbilstība izstādes kopējai koncepcijai, lai parādītu Liepājas mākslinieku vizuālās mākslas daudzveidību. Mākslinieku darbus izstādei atlasīja un tās tēlu atbilstoši koncepcijai veidoja profesionāla komisija, kuras sastāvā darbojās mākslinieks un pedagogs Aldis Klaviņš, PIKC Liepājas mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas pedagoģe un māksliniece Smaida Rubeze, Liepājas muzeja direktore Dace Kārkla un grafiķis un pedagogs Juris Pasternaks.

Kopumā Liepājas vizuālās mākslas izstādē skatāmi 58 Liepājas un tās apkārtnes profesionālu mākslinieku 70 dažādu žanru, tehniku un izpildījumu mākslas darbi.

Šogad, atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, izstāde notiek bez vienotas tēmas un konceptuālā uzstādījuma. Izstādes mērķis ir atklāt Liepājas profesionālās mākslas parādi, eksponējot divu pēdējo gadu laikā radītus darbus, atklājot Liepājas mākslas dzīves kopskatu, tendences un virzību.

Liepājas un apkārtnes mākslinieki darbus Liepājas muzejā varēja iesniegt no 2. oktobra lūdz 8. oktobrim, katrs mākslinieks varēja iesniegt ne vairāk kā trīs darbus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti