Paziņos labāko Baltijas jaunākās paaudzes mākslinieku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

15. novembrī tiks paziņots Baltijas labākais jaunākās paaudzes mākslinieks starptautiskās žūrijas vērtējumā, kā arī skatītāju iemīļotākais jaunākās paaudzes mākslinieks. Balsošana turpinās vēl tikai vienu dienu apbalvojuma mājaslapā BalticYoungArtistAward.eu, kā arī LSM platformā. „Baltijas Jaunā mākslinieka balva” (Baltic Young Artist Award), kas izveidota, lai profesionālo vidi un plašāku sabiedrību iepazīstinātu ar jaunākās paaudzes māksliniekiem un atbalstītu viņu radošos centienus uzsākt veiksmīgu profesionālo darbību.

Balvas iniciatori ir Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja fonds, ko ko dibinājuši „ABLV Charitable Foundation” un Borisa un Ināras Teterevu fonds, kas uzvarētājam piešķirs prēmiju 2000 eiro apmērā un sniegs profesionālu atbalstu izstādes veidošanā. Tiešsaistes balsojuma uzvarētājs iegūs 500 eiro prēmiju. Balvas līdzdibinātājs ir laikmetīgās mākslas platforma "NOAR.eu". Apbalvojums noris sadarbībā ar Latvijas, Lietuvas un Igaunijas mākslas akadēmijām.

„Baltijas Jaunā mākslinieka balvas” pasniegšanas ceremonija notiks šī gada 15. novembrī plkst. 16.00 mākslas muzeja "Rīgas birža" ātrijā. 

Apbalvošanas ceremoniju varēs tiešraidē skatīties LSM.lv.

Par balvas saņemšanu šogad sacentās par aptuveni trešdaļu lielāks mākslinieku skaits - kopumā 75 jaunākās paaudzes mākslinieki, kas izglītību ieguvuši kādā no Baltijas mākslas akadēmijām.

Spilgtākos jaunos talantus vērtēja starptautiska žūrija: Somijas "Espoo" modernās mākslas muzeja kuratore Milja Līmatainena (Milja Liimatainen, Somija), kuratore, mākslas kritiķe Aušra Trakšelīte (Aušra Trakšelytė, Lietuva), kuratore Keiju Krikmane no Igaunijas, galeriste un NOAR valdes locekle Andra Orna (Andra Orn, Igaunija), Borisa un Ināras Teterevu fonda programmas „Māksla publiskā telpā” kuratore Helēna Demakova, "ABLV Charitable Foundation" mākslas programmu vadītājs Kaspars Vanags, Latvijas Mākslas akadēmijas prorektors un mākslinieks, Glezniecības katedras vadītājs Andris Vītoliņš.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti