Paulis Postažs izstāda jaunākos darbus galerijā «Jēkabs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Mākslas galerijā „Jēkabs” no 14.aprīļa divu nedēļu garumā būs iespēja skatīt Eiropā novērtētā latviešu gleznotāja Pauļa Postaža jaunāko darbu izstādi.

Ņemot vērā Pauļa Postaža aktīvo sadarbību ar Eiropas mākslas galerijām, vērot mākslinieka daiļradi Latvijā var reti. Tādēļ galerijā “Jēkabs” līdz 27. aprīlim skatāmajā izstādē ir unikāla iespēja novērtēt autora pēdējā laika veikumu. Pēc šīs izstādes Pauļa Postaža darbi ceļos tālāk uz Beļģijas galeriju.

Paulis Postažs, būdams vēl gados jauns mākslinieks, (dzimis 1976.gadā) guva atzinību ne tikai Latvijā, bet arī Eiropā. Viņa darbi iekļauti Vācijas, Beļģijas, Francijas, Itālijas un citu valstu nozīmīgās mākslas galerijās. Mākslinieka darbi piedalījušies arī prestižā izsoļu nama “Sotheby's” izsolēs. 2000.gadā Paulis ieguvis maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības nodaļā, bet izstādēs piedalās jau kopš 1992.gada.

Pauļa Postaža daiļradi raksturo individuāls un atpazīstams izteiksmes veids. Stilistiska ekspresija vērojama līdztekus itāļu un flāmu klasiķu glezniecības tradīcijām. Mākslinieks savos darbos apvieno ikdienišķus mirkļus ar mūžīgo realitātes esamības izjūtu, kas ietērpti harmonijas pilnā krāsu gammā. Tas panākts, tverot niansētu detaļu precizitāti un vispārinājumu, kodolīgi pasniedzot to ar viegli gaisīgu otas triepienu. Paulis gleznojis gan figurālas kompozīcijas, gan savus un tuvāko līdzcilvēku portretus, kā arī klusās dabas un pilsētas urbānās ainavas ar māksliniekam raksturīgo Rīgas jumtu atveidojumu. Autoram neatkarīgi no tematikas svarīgi gleznās ienest unikalitāti, akcentēt raksturu un reizēm pat izgaismot tajā esošo nepareizību, lai sniegtu patiesu tēla būtības izteiksmīgumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti