Pasniegtas mecenātes Ināras Teterevas stipendijas mākslā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) šodien tika pasniegtas „Mecenātes Ināras Teterevas stipendijas mākslā”. Stipendijas ieguva trešā kursa studente Elīna Brasliņa (Grafikas apakšnozare), otrā kursa studente Elīna Sproģe (Vizuālās mākslas un kultūras vēstures un teorijas apakšnozare) un maģistrante Guna Poga (Funkcionālā dizaina apakšnozare).

Konkursa rezultātus atzinīgi vērtē arī Latvijas Mākslas akadēmijas pedagogi, kas ikdienā plecu pie pleca strādā ar konkursa laureātēm. Raksturojot Elīnu Sproģi, Vizuālās mākslas un kultūras vēstures un teorijas katedras vadītāja asoc. prof. Silvija Grosa atzīmē:

Jaunā mākslas zinātniece sevi ir jau apliecinājusi, radoši līdzdarbojoties neskaitāmos laikmetīgās mākslas projektos. Viņa ir daudzpusīga radoša personība, kuras darbība tiek teorētiski un kvalitatīvi pamatota.”

Savukārt Gunas Pogas pieredzi bagātinājusi dalība nozīmīgos Rīgas un Latvijas mēroga pasākumos. Dizaina nodaļas vadītājs prof. Holgers Elers atzīmē:

Gunas Pogas radošās darbības spilgts piemērs ir dalība Rīgas domes un Latvijas Mākslas akadēmijas kopprojektā „Ziemassvētku egļu ceļš”, kā arī Rīgas pilsētas noformējums par godu XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem.”

Arī Grafikas katedras vadītājs prof. Guntars Sietiņš neskopojas ar labiem vārdiem, raksturojot savas nodaļas studenti:

Elīna Brasliņa ir ļoti mērķtiecīga un iekšēji motivēta studente, turklāt apveltīta ar lielām darbaspējām un dabas dotu talantu. Viņas intelektuālais šarms izpaužas vizuālās un lingvistiskās izteiksmes saspēlē, mīlestībā pret zīmējumu un literatūru, spējā domāt, izmantojot zīmējumu dažādās izpausmēs.”

„Mecenātes Ināras Teterevas stipendijas mākslā” mērķis ir finansiāli atbalstīt talantīgus, centīgus LMA pilna laika studentus, piešķirot viņiem stipendijas. Katrā studiju gadā tiks piešķirtas divas stipendijas pilna laika bakalaura programmas studentiem un viena stipendija maģistra programmas studentam. Kopējais stipendiju fonds ir Ls 18 600. Vienas stipendijas maksimālais apmērs var sasniegt Ls 6200. Katru stipendiju veido naudas piešķīrums līdz atbilstošās studiju programmas sekmīgai pabeigšanai, bet ne ilgāk kā trīs studiju gadus, studiju braucienu finansēšana stipendijas saņemšanas periodā un grants studenta darbu izstādei un publikācijai, pabeidzot studijas LMA.

Borisa un Ināras Teterevu fonda sadarbība ar LMA sākusies 2011. gadā, kad tika pasniegta LMA Gada balva, kuras mērķis ir apzināt un novērtēt izcilākos sasniegumus Latvijas vizuālās mākslas, dizaina un mākslas zinātnes jomā, veicinot mākslas procesu attīstību, kā arī jaunu ideju un projektu īstenošanu. Pirmās balvas tika piešķirtas gleznotājai Džemmai Skulmei, mākslas vēsturniecei Laimai Slavai un gleznotājam Jānim Avotiņam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti