Pasniegtas Ināras Teterevas stipendijas mākslā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) 26. septembrī tika pasniegtas „Mecenātes Ināras Teterevas stipendijas mākslā” - stipendijas ieguva trešā kursa studente Talita Vālodze (Glezniecības apakšnozare), trešā kursa studente Sigita Sniegs (Modes dizaina apakšnozare) un maģistrante Līga Spunde (Funkcionālā dizaina apakšnozare).

„Akadēmijas stiprā puse ir personības, tādēļ ceram, ka fonda sniegtais atbalsts būtiski sekmēs jaunu izcilību veidošanos mākslas nozarē, kas ar pārliecību un harismu spēs stiprināt Latvijas kultūras vērtības, saliedēt un stiprināt mūsu sabiedrību,” akcentē Ināra Tetereva.

„Mūsu studentiem šī stipendija rada iespēju atrast savu vietu dzīvē un rast piepildījumu radošajā darbā – vai tā būtu izstādes kataloga izveide vai radošais brauciens. Stipendija studiju laikā ir neatsverams finansiālais atspaids – tas studentiem ļauj pilnvērtīgi nodoties studijām, radošajai darbībai. Stipendiju pretendenti arī šoreiz bija rūpīgi sagatavojuši pieteikumus, kas konkurenci padarīja ļoti sīvu,” stāsta LMA rektors prof. Aleksejs Naumovs.

Raksturojot Talitu Vālodzi, Glezniecības apakšnozares trešā kursa studenti, prof. Aleksejs Naumovs atzīmē, ka „viņa jau piedalās izstādēs. Jaunās mākslinieces rokrakstam piemīt fiksēt smalkas izjūtas un noskaņas”. Savukārt Sigitas Sniegs galvenā īpašība, pēc prof. Māras Bindes domām, ir „attieksme pret darbu ar neizmērojamu tieksmi pēc izcilības visās izpausmēs.” Par vizuālās komunikācijas apakšnozares maģistrantūras studenti Līgu Spundi prof. Jānis Murovskis saka: „viņa organiski tiecas pēc labākā, ko var sasniegt. Stipendija ir iekritusi īstajam cilvēkam.”

„Mecenātes Ināras Teterevas stipendijas mākslā” mērķis ir finansiāli atbalstīt talantīgus, centīgus LMA pilna laika studentus, piešķirot viņiem stipendijas. Katrā studiju gadā tiks piešķirtas divas stipendijas pilna laika bakalaura programmas studentiem un viena stipendija maģistra programmas studentam. Vienas stipendijas apmērs sasniegs Euro 7500. Katru stipendiju veido naudas piešķīrums līdz atbilstošās studiju programmas sekmīgai pabeigšanai, bet ne ilgāk kā trīs studiju gadus, studiju braucienu finansēšana stipendijas saņemšanas periodā un grants studenta darbu izstādei un publikācijai, pabeidzot studijas LMA.

Borisa un Ināras Teterevu fonda sadarbība ar LMA sākusies 2011. gadā, kad tika pasniegta LMA Gada balva, kuras mērķis ir apzināt un novērtēt izcilākos sasniegumus Latvijas vizuālās mākslas, dizaina un mākslas zinātnes jomā, veicinot mākslas procesu attīstību, kā arī jaunu ideju un projektu īstenošanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti