Kultūras ziņas

Rīgā mācīs pirmās filmas veidošanas biznesu

Kultūras ziņas

Rīgā notiek pirmā laikmetīgās mākslas biennāle

Jaunumi galerijās "Daugava" un "Māksla XO"

Pārklājumi un sapņi par nenotikušo nākotni galerijā «Māksla XO»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Galerijā “Māksla XO” no 30.maija var aplūkot Vinetas Kaulačas lielformāta glezniecības darbus “Pārklājumi” un Pauļa Liepas grafisko darbu izstādi “Kas ir šis laiks?”

Gleznotāja Vineta Kaulača skatītājiem paver iespēju iekļauties apstādinātā un it kā pārrautā ainavā. Ar gleznu nosaukumiem viņa uzbur “Ilūziju” un “Pārklājumus”, kas, no cita rakursa veroties uz to pašu vietu, rada “Pāreju” un “Pārmantojamību”.

“Man šoreiz svarīgi bija izvēlēties to apstāšanās mirkli, sajust tādu kā kustības pārrāvumu, mieru, kas patiesībā ir ļoti gaisīgs un mānīgs, un trausls starpstāvoklis,” skaidroja Vineta Kaulača. ““Pārklājumi” veidojās ilgā laika posmā, līdz vienā brīdī izkristalizējās šis konkrētais tēls, kas iemieso to dzīves sajūtas fiksējumu ar horizonta līniju, ko es uztvēru kā sirds kardiogrammu, kas savelk pieredzes telpu vienā veselumā.”

Savukārt galerijas dziļumā izstādītās Pauļa Liepas dažādos laikos radītās grafikas esot tapušas impulsīvi.

“Vienojošā tēma varētu būt dzīve sadzīve, kaut kas absolūti prozaisks un ikdienišķs,” stāstīja Paulis Liepa. Kādam darbam, piemēram, dots iedvesmojošs nosaukums “Muļķu zelts” – tas ir zeltam līdzīgs tīrradnis, kas tikai pirmajā brīdī izskatās pēc zelta, jo spīd.

“Man iemīļotais darbs ir “Istaba”,” atzinās mākslinieks. “No pirmās sērijas, kas turpinās – sapņi par nenotikušo nākotni, kaut kas izdzisis un pagaisis, dzīves telpas organizēšana, būvēšana, neuzbūvēšana vai pārbūvēšana, lietas, kas vienmēr ir prātā un nekad nebeidzas, vai aizpeld un turpinās.”

Abas izstādes galerijā aplūkojamas līdz 26.jūnijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti