Parīzē norit pirmais lielais mākslas gadatirgus kopš pandēmijas sākuma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Covid-19 pandēmija īpaši smagi skārusi mākslas nozari, kur daudzi pasākumi atcelti vai pārcelti. Bet Parīzē no 10. līdz 13. septembrim norit pirmais lielais mākslas gadatirgus "Art Paris".

Covid-19 dēļ atceltas simtiem dažādas izstādes un nozīmīgākie mākslas pasaules pasākumi, kas radījis lielus zaudējumus šai nozarei. Par spīti vēl dažādiem spēkā esošajiem ierobežojumiem 10. septembrī durvis vēra Francijas otrs lielākais laikmetīgās mākslas gadatirgus "Art Paris". Plānots, ka to apmeklēs tūkstošiem cilvēku. Tas ir pirmais tāda apmēra mākslas pasākums, kas norit kopš pandēmijas sākuma.

“Mēs bijām pārliecināti, ka mums jārīko šis gadatirgus, jo galerijām ir svarīgi satikt kolekcionārus pēc aptuveni sešu mēnešu dīkstāves,” uzsver "Art Paris" galvenais kurators Guijams Pjēns.

Organizatori atzīst, ka pastāv zināms risks, pulcējot tik daudz cilvēku vienuviet. Vienlaikus viņi apņēmušies ievērot visus nepieciešamos drošības pasākumus un uzraudzīt apmeklētājus.

Kaut arī mākslas mīļotājiem šis pasākums ir nozīmīgs, Francijas sabiedrība tā rīkotājus nosodījusi par bezatbildību. Francijā ar Covid-19 saslimuši vairāk nekā 350 tūkstoši un pēdējo nedēļu laikā inficēto skaits atkal strauji pieaug.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti