Kultūras ziņas

Top jauna filma par grūtībām ģimenē

Kultūras ziņas

Pasaules mūzika dažādās Latvijas pilsētās

Atklāj Osvalda Zvejsalnieka dabu izstādi

Osvalda Zvejsalnieka darbu izstāde Rīgā - 50 darba gadu veikums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 30.jūlija līdz 6.septembrim galerijā "Daugava" Rīgā skatāma Latgales gleznotāja Osvalda Zvejsalnieka jubilejas izstāde "Terra Vitae". Daudzi izstādē redzamie darbi ir veltīti mākslinieka dzimtajam novadam - Latgalei.

Osvaldam Zvejsalniekam šogad aprit 70 gadi. Gleznošana ir viņa profesija, taču pēdējā laikā tā ir palikusi par vaļasprieku. Zvejsalnieks ir Latvijas Mākslas akadēmijas profesors un Rēzeknes mākslas koledžas direktors.

Izstādei Osvalds Zvejsalnieks atvēlējis 27 darbus, kas vislabāk varētu raksturot teju 50 gadu laikā paveikto. "Es strādāju uz krāsas saturu, krāsas nospriegojumu, jo tādas bildītes jau var sakrāsot daudz. Gleznoju, kamēr sanāk," saka mākslinieks.

Galvenais Osvalda Zvejsalnieka cenzors ir viņš pats. Zvejsalnieks stāsta, ka dažas viņa bildes tā arī nav nonākušas līdz skatītājiem. Kritērijs - vai darbā ir ielikta ainavas rosinātā sajūta.

"Biju Lietuvā Mariannas Verjovkinas plenērā. Nomocījos, trīs bildes uztaisīju - nepatika. Vakarā iedzēru šņabi un uzkrāsoju Lietuvu, un Lietuva iznāca," teic mākslinieks.

Pēdējā laikā Zvejsalnieks ir pievērsies ainavu glezniecībai, viņš darbiem izmanto akrila krāsas. Darbos ir Lietuva, Spānija, bet pārsvarā tās ir Latgales ainavas, kurās neiztrūkstošas ir baznīcu smailes.

Latgales ainava bez baznīcas vertikāles nav iedomājama. Tā tur ir vajadzīga," uzsver Osvalds Zvejsalnieks.

Kā iepriekš jau vēstīts, Osvalds Zvejsalnieks 21.martā ar vērienīgas izstādes atklāšanu Latgales kultūrvēstures muzejā Rēzeknē svinēja savu 70 gadu jubileju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti