«Orbītas» izdota grāmata ieguvusi Baltijas grāmatu mākslas balvu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Starptautiskajā Viļņas grāmatu tirgū 19.februārī paziņoti Baltijas grāmatu mākslas balvu laureāti. Vienu no balvām piešķirta par Vladimira Svetlova dzejas un fotogrāfiju grāmatas „б/у / lietots / used” vizuālo noformējumu, lsm.lv pavēstīja "Orbītas" pārstāve Laura Leimane.

Lietuvas Grāmatizdevēju asociācijas rīkotajā starptautiskajā konkursā piedalījās grāmatas, kuras atlasītas nacionālajos konkursos Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Tās vērtēja starptautiska žūrija, piešķirot balvas trīs izdevumiem no katras valsts.

Par Latvijas skaistākajām grāmatām atzītas: Svetlova „lietots” (izdevniecība „Orbīta”), Ingas Gailes „Vai otrā grupa mani dzird?” („Liels un mazs”), Gotharda Frīdriha Stendera ābeču faksimilizdevums („Neputns”).

Jau vēstīts, ka dzejnieka, fotogrāfa un mākslinieka Vladimira Svetlova dzejas krājums „б/у / lietots / used” izdots biedrības „Orbīta” bilingvālajā sērijā 2014.gada septembrī.

Grāmatā iekļauti Svetlova dzejoļu oriģināli krievu valodā un to atdzejojumi latviešu un angļu valodā, kā arī autora un Annas Volkovas fotogrāfijas.

Grāmatas dizainu veidojusi māksliniece Ieva Skuja.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti