«Orbīta» atklās Tallinas grafikas triennāli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Radošā apvienība “Orbīta” februāra sākumā dosies uz Igauniju, lai 6. februārī uzstātos 16.Tallinas grafikas triennāles atklāšanas pasākumā KUMU mākslas muzejā Tallinā. Apvienības instalācija „Radio siena” muzejā būs skatāma līdz 1.jūnijam, lsm.lv pavēstīja "Orbītas" pārstāve Laura Leimane.

16.Tallinas grafikas triennālei šoreiz dots nosaukums “Literacy / Illiteracy” (“Lasītprasme / Analfabētisms”). Kā vēsta triennāles interneta vietne, “salīdzinājumā ar 20.gadsimta sākumu, lasītprasmes jēdziens šobrīd ir ieguvis jaunu nozīmi. Ja kādreiz tas pamatā attiecās uz lasīšanas un rakstīšanas prasmēm, tad šobrīd iespējams runāt par dažādiem lasītprasmes veidiem, galvenokārt digitālo, bet vēl arī par funkcionālo, matemātisko, dabaszinātņu un mediju lasīšanu.” Triennāles mērķis ir veicināt diskusiju par attiecībām starp grafikas tradīcijām un mūsdienīgām pieejām.

Triennālē “Orbīta” piedalīsies ar Latvijā jau iepriekš demonstrēto projektu – instalāciju “Radio siena”. 2012.gadā tas bija iekļauts Cēsu mākslas festivāla programmā, par ko bijis nominēts Purvīša balvai. Šai reizē radio aparātu “balsis” ierunāsies ne tikai latviešu un krievu valodās, bet arī angliski un igauniski. Izvērtējot apvienības radošo darbību, „Orbītu” triennālē piedalīties uzaicinājusi tās kuratore Marija Kēra-Temsena (Maria Kjær Themsen).

Kopā ar “Orbītu” triennālē piedalīsies arī Leonards Laganovskis, Darja Meļņikova un Oļa Vasiļjeva.

Ar triennāles aktivitātēm nesaistīti KUMU mākslas muzejā no 21.februāra būs skatāma arī latviešu mākslinieka Visvalža Ziediņa (1942 – 2007) darbu izstāde.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti