Kultūras ziņas

Vai tu zini kur tu dzīvo?

Kultūras ziņas

Jaunie modes dizaineri - spilgti un oriģināli

Ņujorkas mākslinieki galerijā "KIM?"

Ņujorkas mākslinieks Saņa Kantarovskis ved uz «kim?» plakātus ar Muhinas citātiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Jau nākamnedēļ, 13.jūnijā, Laikmetīgās mākslas centrā „kim?” tiks atklāta divu Ņujorkas mākslinieku Saņas Kantarovska un Ellas Krugļanskas izstāde „Mazā Vera”. Tiekoties ar Kantarovski Ņujorkā, Latvijas Televīzija noskaidroja, ka mākslinieks uz izstādi Rīgā vedīs plakātus, kuros izmantoti tēlnieces Veras Muhinas citāti.

Krievijā dzimušais Saņa Kantarovskis jau 10 gadu vecumā aizceļoja uz Ameriku un tagad dzīvo un strādā Bruklinā. Viņš stāsta, ka studējis un strādājis Berlīnē un Ņujorkā, bet bērnībā ar mammu atceras pastaigas par slavenajām Pēterburgas galerijām un neviens viņus īsti neatceroties bez zīmuļa rokā.

“Kad pārcēlāmies uz Ameriku, es sāku studēt tieši laikmetīgo mākslu un tās kontekstu. Tas mani ļoti ieinteresēja, kur glezniecība ir šodien un ko es pats varu pievienot tajā dialogā, kas notiek glezniecībā,” stāsta Saņa Kantarovskis.

Ņujorkas galerijā „Keizy kaplan” izstādīti Kantarovska lielformāta darbi, bet uz Rīgu viņš vedīs plakātus.

Šajos plakātos grafikas kvalitāte un komunikācijas kvalitāte bija vissvarīgākās. Vairāk nekā, piemēram, savdabība, ko jūs meklējat gleznās,” skaidro mākslinieks.

Izstādes norises laiks sakrīt ar krievu tēlnieces Veras Muhinas 125. jubileju, tādēļ katram plakātam izvēlēts kāds Muhinas citāts.

Tikai cilvēks ar netīrām domām var ieraudzīt netīro skaista cilvēka ķermenī, bet tādam subjektam pat apģērbs nebūs pietiekama aizsardzība,” plakātā rakstīto citē Kantarovskis.

Laikmetīgās mākslas izstāde „Mazā Vera” ir padomju tēlnieces Veras Muhinas 125 gadu jubilejai veltīto pasākumu kopuma centrālais notikums. Tā būs aplūkojama no 14.jūnija līdz 27.jūlijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti