Kultūras ziņas

Izdod monogrāfiju par gleznotāju Voldemāru Zeltiņu

Kultūras ziņas

Grupa "Insomnia" noslēdz "LV džeza sēriju 2021"

Jaunas izstādes Jūrmalas pilsētas muzejā

Nozīmēt nost stresu. Trīs mākslinieku izstādes Jūrmalas pilsētas muzejā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

No 16. decembra Jūrmalas pilsētas muzejā skatāmas trīs atšķirīgu mākslinieku izstādes – gleznotāja un interjerista Eināra Plūksnas 80 gadu jubilejas izstāde, naivista Voldemāra Krutina personālizstāde "Ceļojums laikā un telpā" un grafiķes Alises Landsbergas radošās izaugsmes apkopojums izstādē "Kopotie raksti". 

Mākslinieka, interjerista un gleznotāja Eināra Plūksnas 80 gadu jubilejas izstādē Jūrmalas pilsētas muzejā eksponētajos darbos vērojamas gan dekoratīvu laukumu spēles, gan ainavu cildinājums un arī konkrētu priekšmetu atainojums. Viņa darbi ir spilgti, krāsaini, abstrakti un ar nelielu mistikas pieskaņu. Vecmeistars, savas meitas mudināts, izstādē ļāvis atrādīt ne tikai savu jaunāko veikumu, bet arī pirms vairāk nekā 20 gadiem gleznotus darbus.

Savukārt muzeja pirmā stāva izstāžu zālē personālizstādē "Ceļojums laikā un telpā" savus ceļojumu iespaidus attēlojis Voldemārs Krutins. Mākslinieka sākotnējais vaļasprieks bijis kalnu tūrisms. Vairāk nekā 20 gadus Krutins strādā Jūrmalā par autobusa vadītāju. Ceļojot un iepazīstot dažādu reģionu dabu, Krutins pievērsies gleznošanai. Viņa prioritāte – radīt dokumentāli precīzas ainavas. Reizē ar izstādi izdots arī Krutina darbu katalogs un grāmata "Sniegotie dimanti. Kalnā kāpēja piezīmes".

Voldemārs Krutins "Marko Polo ceļojums uz Ķīnu"
Voldemārs Krutins "Marko Polo ceļojums uz Ķīnu"

Bet ilggadējo radošo un māksliniecisko pieredzi izstādē "Kopotie raksti"  eksponējusi grafiķe un tagad arī gleznotāja Alise Landsberga. Ekspozīcijā iespējams aplūkot mākslinieces diplomdarbu grafikas, grāmatu ilustrācijas un pēdējo gadu aizraušanos – dabas ainavas.

Alise Landsberga "Roja. Lūrmaņu klintis"
Alise Landsberga "Roja. Lūrmaņu klintis"

"Atradu vienīgo iespēju, kā norakstīt, nozīmēt nost savu stresu un to pārbagātību ikdienā, ko es saņemu no cilvēkiem. Es vienkārši [radu] tādas klusas, mierīgas bildītes, nepretendējot ne uz kaut kādu īpašu mākslu. Es neesmu gleznotājus beigusi, bet es saprotu, ka es drīkstu gleznot, jo neviens nevar teikt, ka grafiķi neglezno!" pārliecināta Landsberga. 

Trīs atšķirīgo mākslinieku izstādes Jūrmalas pilsētas muzejā būs aplūkojamas līdz februāra sākumam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti