Rīta Panorāma

EK rekomendēs Ukraina piešķirt ES kandidātvalsts statusu

Rīta Panorāma

Ukrainā plāno par 40 procentiem mazāku graudu ražu

Norvēģijā atklāts jaunais Nacionālais mākslas muzejs

Norvēģijā atklāts jaunais Nacionālais mākslas muzejs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Norvēģijas galvaspilsētā Oslo atklāts jaunais Nacionālais mākslas, arhitektūras un dizaina muzejs. Notikums valstī izpelnījās lielu ievērību, un starp pasākuma viesiem bija arī karaliene Sonja un citas augstas amatpersonas.

Muzeja ēka deva iespēju zem viena juma apkopot Nacionālās galerijas, kā arī vairāku muzeju kolekcijas. Pastāvīgajā ekspozīcijā, kas izvietota divos ēkas stāvos, ir apmēram 6,5 tūkstoši vizuālās mākslas, dizaina, amatniecības darbu, kas radīti daudzu gadsimtu gaitā. Izveidota aizraujoša saikne starp dažādām kolekcijām, un skatītāji varēs vērot arī slavenākā Norvēģijas mākslinieka Edvarda Munka gleznas "Kliedziens" un "Madonna".

Ēkā ir iespaidīga – uz jumta izvietota Gaismas zāle, kafejnīcas, veikals un lielākā mākslas bibliotēka Ziemeļvalstīs. Kolekcijā kopumā ir apmēram 400 tūkstoši objektu, bet ēkas kopējā platība ir apmēram 55 tūkstoši kvadrātmetru, un apmēram ceturtā daļa atvēlēta pastāvīgajām un mainīgajām izstādēm.

Muzeja direktore – dāņu mākslas vēsturniece Karina Hindsbo uzsvēra, ka māja būs atvērta visiem, un pauda cerību, ka tā kļūs par vienu no svarīgākajām tikšanās vietām valstī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti