Kultūras ziņas

Psiholoģiska drāma Dailes teātrī

Kultūras ziņas

"Nūgrymušõ pile" Nacionālajā teātrī

"Noass" gatavojas sezonas atklāšanai

«Noass» gatavojas sezonas atklāšanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Viena no zīmīgām laikmetīgās mākslas un dažnedažādu mūsdienīgu muzikālu un video projektu norišu vietām Rīgas centrā ir peldošai kultūras un mākslas centrs "Noass", kas gatavojas jaunās sezonas atklāšanas svētkiem.

Uz AB dambja peldošais kultūras un mākslas centrs "Noass" gatavojas 19. sezonas atklāšanai. Deviņpadsmit ir īstais jaunības maksimālisma laiks, tāpēc Noasa saimnieks Dzintars Zilgalvis gatavo raibu un laikmetīgu kultūras norišu programmu, kas sāksies muzikāli mākslinieciski  ar trim ļoti atšķirīgām izstādēm.

"Viena no nozīmīgākajām ir Gvido Kajona izstāde, ko zinām kā izcilu melnbaltās fotogrāfijas meistaru. Šī izstāde veltīta Rīgai 21.gadsimtā, tie ir teksti uz afišu stabiem, laternu stabiem un atspulgi pelķēs – šie teksti ir, ko rīdzinieki atstājuši kā veltījumu Rīgas atmiņu kladē," stāsta kultūras un mākslas projekta “Noass” vadītājs Dzintars Zilgalvis.

Ceļojumā divdesmit viena tūkstoša kilometru garumā pa Ameriku pērn devās jaunā fotogrāfe Adelīna Darviņa, pētot “Amerikas sapni”.

"Šobrīd pati Amerika ir priekšā lielam jautājuma, kur dosies pati Amerika tālāk un kā tu pats kā indivīds iederies Amerikā un Amerikas sapņa kontekstā," saka Rīgas Stradiņa Universitātes fotogrāfijas 3.kursa studente Adelīna Darviņa.

Savukārt "Noasa" vecajā galerijā iekārtota nonkonformisma mākslinieka un krišnaītu kustības aizsācēja Latvijā – Ramusa piemiņas izstāde, kas esot unikāls notikums  pēc padomju gados aizliegtā gleznotāja nāves ceļot gaismā nekad neizstādītus viņa garīgo meklējumu darbus.

"Lai arī jums, skatoties uz šo glezniecību, tā šķiet eleganta skaista, estētiska gan zīmējumā, gan krāsās, tad varat iedomāties, ka šie darbi 1985.gadā tika arestēti un noturēti čekas pagrabos pusotru gadu, lai veidotu krimināllietu pret mākslinieku," norāda Zilgalvis.

"Noasa" ūdeņus jaunajai sezonai trešdienas, 17.maija, vakarā palīdzēs iešūpot grupa “Ezeri” un dīdžejs Roberts Gobziņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti