«Noass» 17. sezonu iesāks Muzeju naktī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Starptautiskās Muzeju nakts laikā 16.maijā plkst. 19 savas durvis apmeklētājiem vērs Kultūras un mākslas projekts „Noass”, kas ar plašu programmu sagaidīs jau 17. sezonu.

Sezonas atklāšanas pasākumu virkni iesāks divu video darbu – Džeja Nīdhama, Dr. Endrū Karvera un „The April Group” „Zeme pazūd” un Kurta Flekenšteina Ukrainā filmētās mākslas performances „Все буде добре“ (Viss būs labi –  ukraiņu val.) prezentācijas.   

Video darbā „Zeme pazūd” tiek aprakstīta skaidri redzamā kultūru saskare, ko rada konservācijas un ekonomikas ekspansijas kontrastējošās attiecības Panamas kanāla zonā, savukārt Kurta Flekenšteina video darbā ir ietverts autora mākslinieciski paustais protests pret Krievijas cīņu par varu, netieši vēršoties pie Krievijas  ar lūgumu atvainoties Ukrainai un atjaunot Ukrainas robežas.

"Noasa" sezonas sākumu iezīmēs arī vācu komponista, izpildītāja un pētnieka Hansa Holgera Rutsa personālizstāde „Konfigurācija”, kurā līdz 28. maijam būs aplūkojama „Noass” mākslinieku rezidencē tapusī, upju kuģu piestātnes jeb debarkadera "Betanovuss" specifikai radītā skaņas un video instalācija „Konfigurācija”.

Rutsa darbā satiekas trīs lietas: pēdējā laikā tapušo mākslinieka darbu īpatnējā blakus efekta izraisītā spēja attīstīt materiāli vizuālu valodu, bieži vien ar nepieciešamību saprast algoritmus, skaņu ģenētiskā programmēšana un formālo elementu „iedarbināšana” ar specifiskas telpas, izkārtojuma un atmosfēras palīdzību, izmantojot uz vietas atrastus objektus.

Atklāšanas noslēgumā plkst. 21 apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar trīs skaņas mākslinieku – Īana Duglasa Mūra, Pola Nikolasa Rota un Mārtiņa Roķa radošo izpausmju mijiedarbību performances-koncerta formātā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti