Kultūras ziņas

"Dvēseļu putenis" sāk ceļu pie skatītājiem

Kultūras ziņas

Avārijas brigādes brīvdienas Londonā

No realitātes līdz abstrakcionismam

«No realitātes līdz abstrakcionismam» – Kaspara Zariņa izstāde Kuldīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Kuldīgas Mākslas namā atklāta gleznotāja Kaspara Zariņa darbu izstāde “No realitātes līdz abstrakcionismam”, kurā eksponēti darbi no diviem cikliem – “Iekšējā balss” un gleznas, kas ilustrējušas Džona Banjana grāmatu “Svētceļnieka taka”. Ilustrācijas novembra beigās nomainīs darbi no šogad tapušā cikla “Prieka gēns”.

Kā mūsdienās sajukuši vērtību kritēriji, kas ir virs mums, kādas ir bailes nezināmā priekšā – šos un citus joprojām cilvēcei aktuālus jautājumus savā lielformāta gleznu ciklā “Iekšējā balss” risinājis  gleznotājs, Latvijas Mākslas akadēmijas profesors Kaspars Zariņš, izstādes apmeklētājus uzrunājot ar plašām figurālajām kompozīcijām. Kuldīgas Mākslas namā atklātajā izstādē “No realitātes līdz abstrakcionismam” apskatāmi seši darbi no šī cikla.

“Šī ir mana pirmā dzīves retrospekcija, pašlaik sevi pozicionēju kā abstraktu gleznotāju savā ziņā. Es agrāk abstrakciju līdz galam nesapratu, jo abstrakcija ir interesanta ar to, ka nevari paslēpties aiz realitātes,” stāsta gleznotājs Kaspars Zariņš.

Mākslas nama otrajā stāvā uz apmeklētāju noraugās Liekulis, Skauģis, Aklais, Labā nīdējs un daudzi citi personāži, kas atklāj cilvēka šķautnes Kaspara Zariņa ilustrācijās Džona Banjana grāmatai “Svētceļnieka taka”. Šo izstādes daļu novembra beigās nomainīs darbi no mākslinieka šajā gadā radītā cikla “Prieka gēns”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti