Kultūras ziņas

Festivāls "Rīgas ritmi 2022" izziņo programmu

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Latvijas Mākslas akadēmijas studentu izstāde

No glezniecības līdz audiovizuālām instalācijām – Mākslas akadēmijā eksponēti absolventu diplomdarbi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

No 11. jūnija līdz 10. jūlijam abās Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) ēkās, Kronvalda bulvārī 4 un Kalpaka bulvārī 13, būs skatāmi visu 2021./2022. studiju gada Latvijas Mākslas akadēmijas absolventu – vairāk nekā 180 jauno mākslinieku – diplomdarbi, informēja akadēmijas pārstāvji.

Izstādes "Lai dīgst!" ekspozīcija būs apskatāma divās LMA ēkās: kādreizējā Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātē, kas tagad kļuvusi par pilnvērtīgu Mākslas akadēmijas sastāvdaļu, kā arī LMA vēsturiskajā ēkā Kalpaka bulvārī 13. Kā norādīja LMA pārstāvji, savā veidā savienojoties, abas ēkas tiek pieteiktas kā aktīvas mākslas norišu platformas – vietas mākslas darbu eksponēšanai, jauno mākslinieku eksperimentiem un izglītībai.

Laura Aizporiete "ГАРАЖ 119”
Laura Aizporiete "ГАРАЖ 119”

Izstādi papildinās dažādi pilotprojekti – durvis izstādes apmeklētājiem atvērs LMA praktiskās doktorantūras un starpdisciplinārās mākslas maģistratūras specializācijas POST studiju telpas, kur līdzās diplomandu darbiem varēs ieraudzīt izcilāko LMA studentu veikumus. Ar foto animāciju kolāžu izstādē sevi pārstāvēs arī Mākslas zinātnes nodaļas absolventi.

Elizabete Slavinska “GENOCĪDS22"
Elizabete Slavinska “GENOCĪDS22"

Izstādi papildinās visu diplomandu darbu elektroniskais katalogs, kas būs aplūkojams vietnē virtuaal.lma.lv. Līdzās darbu attēliem un video katalogā varēs izlasīt paplašinātus darbu aprakstus un tuvāk iepazīt katra mākslinieka ideju un ieceri. Mākslas darbu aprakstus būs iespēja klausīties ar valodu tehnoloģiju uzņēmuma "Tilde" nodrošināto balss sintēzes risinājumu "Tildes Balss", kas veidots, izmantojot jaunākās mākslīgā intelekta tehnoloģijas.

Izstādes vizuālās identitātes autors ir LMA Grafikas dizaina nodaļas vadītājs docents Matīss Zvaigzne, bet koncepcijas "Lai dīgst!" autori ir LMA grafikas dizaina studenti Rimants Šveicars, Kristaps Šulcs, Rihards Znutiņš-Znutāns, Dārta Galiņa, Luīza Jansone un Ketlīna Priede. Grafiskajā identitātē izmantots arī grafikas dizaina studentes Alisas Miļuhinas radītais burtveidols "Genesis Display".

Santa Bekmane "Dzīves rats”
Santa Bekmane "Dzīves rats”

"Pēdējos studiju gados, ņemot vērā Covid-19 situāciju valstī un pasaulē, ir būtiski ietekmēta studiju norise un studentu darbošanās – gan neklātienes formātā, gan hibrīdformātā. Tomēr radošais, intelektuālais un akadēmiskais gars nevienā posmā nav pārstājis "dīgt" – tas ir process, kas ir būtisks katram jaunajam māksliniekam," uzsvēra izstādes veidotāji.

Izstādes mērķis ir iepazīstināt apmeklētājus ar dažādu mākslas apakšnozaru absolventu darbiem – no glezniecības līdz audiovizuālām instalācijām, raisīt dialogu par mākslas un kultūras aktualitātēm un piedāvāt svaigu, neierobežotu jauno mākslinieku skatījumu uz pasauli.

LMA Diplomandu izstāde apmeklētājiem būs atvērta katru dienu no 11. jūnija līdz 10. jūlijam Kronvalda bulvārī 4 un Kalpaka bulvārī 13 no plkst. 13.00 līdz 20.00. Izstāde slēgta 21., 22., 23. un 24. jūnijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti