Nekropole.lv apkopos informāciju par mirušajiem, lai veidotu savu dzimtas koku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Jaunā sociālā vietnē "nekropole.lv" tiek apkopota informācija par mūžībā aizgājušiem cilvēkiem no visas pasaules - gan slavenībām, gan ierindas ļaudīm. Šobrīd datu bāzē ir ziņas par aptuveni 23 000 personu, bet tā aizvien papildinās.

"Mēs pārsteidzoši ātri aizmirstam savus mūžībā aizgājušos līdzcilvēkus" - uzskata jurists Aivars Borovkovs, un tieši šī atziņa viņam devusi ierosmi veidot jaunu sociālo vietni "nekropole.lv". Tajā tiek apkopota informācija par mūžībā aizgājušiem cilvēkiem no visas pasaules - gan slavenībām, gan ierindas ļaudīm. Šobrīd datu bāzē ir ziņas par aptuveni 23 000 personu, bet tā aizvien papildinās, jo datu bāzes veidošanā var iesaistīties ikviens interesents, iesūtot informāciju par saviem aizgājušajiem tuviniekiem un draugiem. Baiba Kušķe iztaujāja portāla "nekropole.lv" idejas autorus un veidotājus Aivaru Borovkovu un Aināru Brūveli.

Ainārs Brūvelis kopā ar Aivaru Borovkovu veido portālu "nekropole.lv". Jau tikai to atverot, redzams, ka tajā kopā pulcētas ļoti dažādos laikos un vietās dzīvojošas personas, kā piemēram Merilina Monro un Maija no Turaidas, Vladimirs Uļjanovs un Gunārs Astra, Antonio Saljēri un Viktors Cojs. Atrodami arī pavisam nesen aizsaulē aizgājušie Romualds Ancāns, Andris Runcis un Stīvs Džobs, tāpat ļoti daudz plašākam cilvēku lokam nezināmu ļaužu.

Portāla pamatu veido mūžībā aizgājušo cilvēku fotogrāfijas un viņu dzīves apraksti, ko papildina vēl virkne dažādu sadaļu, stāsta Aivars Borovkovs.

Drīzumā jau esošajām klāt piepulcēsies vēl viena jauna sadaļa, kas būs labs palīgs dzimtas koka veidošanā.

Portāls dod iespēju arī tā lietotājiem savā starpā sazināties, lai precizētu informāciju vai palīdzētu noskaidrot kādus būtiskus faktus. Tā, piemēram, kāds cilvēks no Izraēlas interesējies par savu Latvijā dzimušo vecvectēvu uzvārdā Ozols, un ar portāla palīdzību viņam izdevies šo informāciju iegūt. Aivars Borovkovs uzskata, ka šāds portāls vēstures ainu varētu atklāt daudz objektīvāk, nekā tā izlasāma vēstures grāmatās-

Patlaban portāls pieejams latviešu, krievu un angļu valodā, bet nākotnē plānots piepulcināt arī lietuviešu, igauņu, vācu un vēl daudzas citas valodas. Šobrīd portālā piereģistrējušies aptuveni 230 lietotāju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti