Nacionālo mākslas muzeju 4.maijā apmeklēja vairāk nekā 19 000 cilvēku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas Nacionālo mākslas muzeju tā atklāšanas dienā, 4.maijā, apmeklēja vairāk nekā 19 000 cilvēku, lsm.lv pavēstīja Rīgas domes pārstāvji.

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenā ēka pēc trīs gadu pārtraukuma, kuros tika veikti grandiozi rekonstrukcijas, renovācijas un jauna apjoma izbūves darbi, 4.maijā vēra durvis apmeklētājiem.

Latvijas Nacionālā mākslas muzeju atklāšanā piedalījās Latvijas Republikas ministru prezidents Māris Kučinskis, Latvijas kultūras ministre Dace Melbārde, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, gleznotāja Džemma Skulme un LNMM direktore Māra Lāce, kā arī visi vērienīgā rekonstrukcijas procesa dalībnieki – arhitekti, projektētāji un būvnieki. 

Par godu svinīgai atklāšanai, mākslas muzeja apmeklētājus, rīdziniekus un pilsētas viesus visas dienas garumā iepriecināja īpaša muzikālā programma, kurā piedalās izcili Latvijas mūziķi. 

Muzeja atklāšanas ceremonijas ieraksts skatāms Replay.lv.

Pasākuma apmeklētājiem bija iespējams bez maksas iepazīties ar Latvijas Nacionālā mākslas muzeja pastāvīgo ekspozīciju “Latvijas māksla. 19.-20. gadsimts”, un īpaši muzeja atvēršanai sagatavotajām izstādēm, kas veltītas nozīmīgiem Latvijas māksliniekiem: “Miervaldis Polis. Ilūzija kā realitāte” un “Boriss Bērziņš (1930 – 2002). Sudrabs/zelts”.

Valsts nozīmes arhitektūras piemineklis – Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenā ēka – bez kapitālā remonta bija kalpojusi sabiedrībai jau 107 gadus, tāpēc tika pieņemts lēmums par ēkas rekonstrukciju un paplašināšanu ar mērķi radīt mūsdienīgu muzeja infrastruktūru mākslas darbu eksponēšanai, saglabāšanai. 2010. gadā 25. maijā Rīgas domes  Īpašuma departaments izsludināja starptautisko metu konkursu ēkas rekonstrukcijas un piebūves projekta izstrādei. Kopā žūrijas vērtējuma tika iesniegti 28 arhitektu darbi.  

2010.gada 30.septembrī žūrijas komisija par labāko vienbalsīgi atzina Lietuvas arhitektu biroja “Processoffice” radīto metu ar devīzi «VV 903». 2011. gada 24.janvārī parakstīts līgums par Latvijas Nacionālā mākslas muzeja rekonstrukcijas, restaurācijas un jaunbūves būvprojekta izstrādi, bet 2012.gada 23.maijā ēkas būvprojekts tika akceptēts Rīgas pilsētas būvvaldē. 2013.gada 22.janvārī parakstīts būvdarbu līgums ar SIA «RE&RE» un līgums ar Centrālās finanšu un līgumu aģentūru par  ERAF struktūrfondu finansējumu projektam. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti