Nacionālajā mākslas muzejā pēdējos mēnešos pieaug apmeklētāju skaits

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā pēdējos mēnešos aizvien pieaug apmeklētāju skaits. Jūnijā visas muzeja struktūrvienības apmeklēja ap 3000 cilvēku, bet jūlijā skaits pieauga līdz pat 15 000.

Arī iesākoties rudens sezonai, apmeklētāju interese par muzeju apmeklēšanu nenoplok. Latvijas Nacionālā mākslas muzeja komunikācijas nodaļas vadītāja Annija Sauka stāstīja, ka augustā un septembrī statistikas dati ir iepriecinoši – vidēji 9000 mākslas mīļotāju mēnesī.

Annija Sauka: Par Mākslas muzeja izstādēm
00:00 / 00:55
Lejuplādēt

No pašreiz apskatāmajiem darbiem viņa izceļ izstādi “Rotaļāsimies”, kas ir muzeja ceturtā stāva izstāžu zālē un veidota speciāli muzeja mazākajiem apmeklētājiem – mākslas darbi ir izvietoti bērniem piemērotā augstumā, ir telpa atpūtai un rotaļām.

“Gaidot gada noslēgumu, es gribu izcelt izstādi “Nepieradinātās dvēseles. Simbolisms Baltijas valstu mākslā”, kas ir vērienīgs visu triju Baltijas valstu simtgades kopprojekts. 2018. gadā  izstāde bija skatāma vienā no pasaules prestižākajiem muzejiem – Orsē muzejā Parīzē, pēcāk Tallinā un Viļņā, un tagad projekta noslēgumā – pie mums,” pastāstīja Sauka. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti