Nacionālajā mākslas muzejā notiks lekcija par scenogrāfa nozīmi izstāžu iekārtošanā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

6. decembrī plkst. 16.00 Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenajā ēkā sadarbībā ar Francijas institūtu Latvijā notiks itāļu izcelsmes Francijā dzīvojoša arhitekta, izstāžu un ekspozīciju scenogrāfa Flavio Bonučelli lekcija "No arhitektūras līdz scenogrāfijai. Palīdzēt skatītājam iepazīt mākslas darbu. Scenogrāfijas projekta metodoloģija".

Viesojoties Latvijā, Flavio Bonučelli uzstāsies Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā ar lekciju, kurā pievērsīsies izstāžu un ekspozīciju iekārtojuma nozīmei šodienas aspektā un vēsturiskā griezumā. Ieskicējot muzeju un kolekciju veidošanas pirmsākumus un to attīstību no 17. gadsimta līdz 20. gadsimta sākumam, lektors analizēs izstādes dizainera vai plašāk – scenogrāfa lomu un komentēs šīs profesijas misijas formulējumu saistībā ar jaunāko muzeju definīciju. Eksponātu atlases kritēriji tiks raksturoti ar piemēriem no dažādiem Francijas un starptautiskiem projektiem, izceļot specifiku darbā ar mākslas objektiem gan iekštelpās, gan publiskajā telpā – ārpus muzeja sienām. Stāstot par savu bagātīgo pieredzi, Flavio Bonučelli dalīsies atmiņās un pārdomās arī par darbu ar Baltijas, jo sevišķi Latvijas mākslu, gatavojot simbolisma ekspozīciju Orsē muzejā.

Flavio Bonučelli (Flavio Bonuccelli) ir starptautiski pazīstams itāļu arhitekts, scenogrāfs, muzeju ekspozīciju iekārtojuma dizainers, kurš dzīvo un strādā Parīzē. 2014. gadā viņš nodibinājis aģentūru "Flavio Bonuccelli scénographe", savas darbības pamatā izvirzot vides organizēšanu pēc harmonijas principa, kas risina attiecības starp arhitektonisko telpu, mākslas darbu un skatītāju.

Flavio Bonučelli veidojis izstādes un ekspozīcijas prestižos Eiropas muzejos – Orsē muzejā un Kara muzejā Les Invalides Parīzē, Eiropas un Vidusjūras reģiona civilizāciju muzejā (Musée des civilisations de l’Europe et de la Méditerranée, Le Mucem) Marseļā, Fontenblo un Kompjēņas pilīs, Nansī Mākslas muzejā, Lionas Mākslas muzejā, kā arī tādās nozīmīgās Francijas kultūras iestādēs kā Francijas Nacionālā bibliotēka, Parīzes Nacionālā opera, Verdēnas memoriāls un daudzās citās institūcijās.

2018. gadā Orsē muzejs un projekta darba grupa konkursa kārtā izvēlējās Flavio Bonučelli kā scenogrāfijas autoru vērienīgajai izstādei "Nepieradinātās dvēseles. Simbolisms Baltijas valstīs", kas notika Parīzē par godu visu triju Baltijas valstu simtgadei un vainagojās ar lieliem panākumiem. Arhitekts sadarbojies arī ar Latvijas Nacionālo mākslas muzeju projekta dizaina konsultanta statusā, kad 2020. gadā tapa šīs pašas izstādes Rīgas versija.

Dalība bez maksas. Vietu skaits ierobežots. Lekcijai iepriekš jāreģistrējas: https://bit.ly/Flavio_Bonucelli.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti