Rīta Panorāma

LNB izstāde "Grāmatu plūdi: Ziemeļi satiek Baltiju bērnu grāmatās"

Rīta Panorāma

Covid-19 ietekmē radošo nozari arī Lielbritānijā

Komponista  Andra Dzenīša gleznas izstādē TETĀLU

Nacionālajā bibliotēkā skatāma komponista Andra Dzenīša mākslas darbu izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Tuša, zīmulis, zelta krāsa – komponists Andris Dzenītis uz brīdi nošu līnijas rakstu nomainījis uz gleznošanu – Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Izstāžu zālē var aplūkot Andra Dzenīša darbu izstādi “Tetālu”.

Izstāde ir daļa no jaunās mūzikas festivāla “Arēna” programmas. Komponists Andris Dzenītis vairākkārt festivāla programmu krāšņojis ar skaņdarbiem, kā arī bijis “Koncertceļojuma ar trolejbusu” vadītājs. Šoreiz publikas vērtējumam komponists nodos dažādās tehnikās tapušus vizuālās mākslas darbus.

Andrim Dzenītim patīk “izkāpt” ārpus komponista dienas ritma un ļauties zīmēšanai – tā ir kā pašterapija brīžos, kad dzīvē ir ļoti nozīmīgi, svarīgi brīži, gan labi, gan slikti, kad ir vajadzīgs sakārtot domas.

Izstādē “Tetālu” var aplūkot 30 darbus – viena gada veikumu. Mākslinieks stāsta: “Tuša, zelts, zīmulis… Tas bija brīdis, kad man likās, ka ļoti gribas koncentrāciju iekšēju sevī. Šis zīmēšanas veids prasa ļoti lielu uzmanību un ļoti lielu sekošanu katram solim, ko tu dari.”

Konkrētas vienotas tēmas izstādē neesot, taču Dzenītis atzīmē:

“Esmu domājis, kas šīs bildes vieno un kas šo laiku vieno. Izdomāju šo te vārdu – “tetālu”. Nevis “netālu”, bet “tetālu” – reizē gan tuvu, gan tālu.”

Izstādes atklāšanā 3. novembrī LNB muzicēs Andris Dzenītis un saksofonists Arvīds Kazlausks. Tiešraide būs skatāma festivāla “Arēna” “Facebook” lapā. Izstāde būs skatāma līdz 7. novembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti