Nacionālajā bibliotēkā atklāts mākslas darbs «Latvijas karogs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

10. maijā Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Humanitāro un sociālo zinātņu lasītavā (2. stāvā), klātesot Latvijas Valsts prezidentam Raimondam Vējonim, Gruzijas vēstniekam Latvijā Teimurazam Džandžalijam un Amerikas Savienoto Valstu (ASV) vēstniecei Latvijā Nensijai Bikofai Petitai, tika atklāts un pastāvīgi deponēts lielizmēra mākslas objekts “Latvijas karogs”. Gruzīnu izcelsmes amerikāņu mākslinieka Dāvida Datunas \veidotais mākslas darbs ir dāvinājums Latvijai 97. dzimšanas dienā.

“Man bija patiess  gods strādāt ar mākslas darbu “Latvijas karogs”! Tas bija interesants izziņas process, kas ir ļāvis man uzzināt vairāk par jūsu brīnišķīgo valsti un tās cilvēkiem, kā arī jūsu centieniem virzīties uz priekšu un būt brīviem. Es esmu pateicīgs Latvijas tautai, ka tā ir ļāvusi pieskarties savai dvēselei un tādējādi kļūt par daļu no jūsu valsts. Es izsaku dziļu pateicību prezidenta kungam un bibliotēkas direktora kungam personīgi,” pausts Dāvida Datunas rakstiskajā sveicienā pasākuma dalībniekiem.

2015. gada novembrī festivāla “Art Riga” atklāšanas pasākumā D. Datuna mākslas darbu pasniedza Valsts prezidentam. Atbilstoši Valsts prezidenta kancelejas iniciatīvai mākslas objekts tiek deponēts LNB.

Mākslas darba “Latvijas karogs” pamatā izmantotas pozitīvas un negatīvas optiskās lēcas, kas novietotas virs attēlu kolāžas, kurā redzami Latvijas vēsturē svarīgi notikumi, vietas un cilvēki cīņā par valsts brīvību.

Mākslinieks Dāvids Datuna ir dzimis 1974. gada 10. februārī Tbilisi, Gruzijā. Šobrīd viņš dzīvo un strādā Ņujorkā, ASV. D. Datuna ir guvis plašu atpazīstamību ar mākslas objektu sēriju “Miljonu viedokļi” (Viewpoints of Millions), kas pēta nacionālās identitātes simbolus un to nozīmes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti