Kultūras ziņas

Folkbaleta izrāde "Cik Saules mūsos"

Kultūras ziņas

Kā pirms 100 gadiem tapa Latvijas pamatlikums?

Mūžībā devies mākslinieks Osvalds Zvejsalnieks

Mūžībā devies mākslinieks Osvalds Zvejsalnieks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

7. novembra vakarā pēc smagas slimības mūžībā devies izcilais gleznotājs, Latvijas Mākslas akadēmijas emeritus profesors, ilggadējais Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas direktors, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Osvalds Zvejsalnieks (21.03.1944.–07.11.2022.), vēstīts Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas sociālajos tīklos.

Osvalds Zvejsalnieks 1971. gadā beidzis Latvijas Mākslas akadēmiju un kopš 1976. gada bija Latvijas Mākslinieku savienības biedrs. Mākslinieks strādāja Rēzeknes Lietišķās mākslas vidusskolā, bija Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas direktors un Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiāles profesors.

Zvejsalnieks piedalījies vairāk nekā 60 novada, valsts un starptautiskajās mākslas izstādēs, sarīkojis ap 20 personālizstādēm, regulāri piedalījās starptautiskajos plenēros un grupu izstādēs gan Latvijā, gan ārvalstīs. 

Osvalds Zvejsalnieks ir viena no pazīstamākajām personībām Latgales kultūras un sabiedriskajā dzīvē, piemēram, viņš bija viens no skulptūras "Latgales Māra" atjaunošanas entuziastiem un realizētājiem. 2019. gadā saņēmis "Boņuka" balvu par mūža ieguldījumu latgaliešu kultūras attīstībā.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Latvijas Mākslas akadēmijas vietnē par profesoru teikts: "Šobrīd radošajā pieredzē visbagātākais Latgales gleznotājs, kurš ar tālejošu ne tikai radošo, bet arī politiķa jutoņu ir spējis daudz enerģijas veltīt Latgales kultūras un mākslas saglabāšanai. Radošajā darbībā profesors ir ekspresīvs, viņa darbi dzīvi apliecinoši un visbiežāk saistīti ar Latgali."

Atvadīšanās no gleznotāja Osvalda Zvejsalnieka notiks 2022. gada 12. novembrī plkst. 12.30 Rēzeknes Jēzus Sirds katedrālē, un mākslinieks zemes klēpī tiks guldīts Nagļu kapsētā.

 
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti