Mūžībā devies keramiķis Kaspars Geiduks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

2. decembrī mūžībā devies viens no Latvijas laikmetīgās keramikas izcilākajiem pārstāvjiem Kaspars Geiduks (1988–2021), informēja Latvijas Laikmetīgās keramikas centra pārstāvji.

"Tā ir neiedomājama traģēdija tuviniekiem, trieciens draugiem un domubiedriem un neatsverams zaudējums Latvijas keramikai," uzsvēra mākslinieka kolēģi.

2013. gadā Kaspars Geiduks absolvēja Latvijas Universitāti ar bakalaura grādu mākslās un interjera dizainā. 2016. gadā Latvijas Mākslas akadēmijā ieguva maģistra grādu vizuāli plastiskajās mākslās.

Izstādēs piedalījās kopš 2011. gada. Sarīkoja vairākas personālizstādes, piedalījās grupu izstādēs Latvijā un ārvalstīs. Pārstāvēja Latviju starptautiskos mākslas simpozijos daudzviet pasaulē. Viņa darbi ir atrodami muzeju un privātās kolekcijās Latvijā, Baltkrievijā, Krievijā un Šveicē. Mākslinieka daiļradi raksturoja keramikas apdedzināšanas tehnoloģiju izpēte un to kaislīgs un profesionāls lietojums.

Līdzās izstādēm un simpozijiem Kaspars Geiduks aktīvi piedalījās nacionālos un starptautiskos konkursos: 2017. gadā starptautiskajā keramikas festivālā Mino, Japānā; 2018. gadā Eiropas laikmetīgās keramikas un stikla mākslas biennālē Bornholmā, Dānijā. 2018. gadā Latvijas Keramikas biennāles starptautiskajā konkursa izstādē "Martinsona balva" iegūts bronzas apbalvojums nacionālajā kategorijā. Tajā pašā gadā Daugavpils Marka Rotko mākslas centra apjomīgajā projektā "100 Latvijas mākslā" Kaspara Geiduka sniegums atzīmēts ar personālizstādes apbalvojumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti