Muzejs «Rīgas birža» kļuvis par «miljonāru»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

2017. gada nogalē mākslas muzeju Rīgas Birža (MMRB) un Borisa un Ināras Teterevu fonda sadarbības izstādē "Ar septiņjūdžu zābakiem. Pietura Somija", MMRB ir sagaidījis savu miljono apmeklētāju.

Kopumā MMRB 2017.gadā apmeklējuši 222 642 interesenti, sešos gados kopējam apmeklējumam 2018. gada janvārī sasniedzot 1 024 480.

“Priecājamies, ka miljono apmeklētāju esam sagaidījuši jau tik ātri - lai šis skaistais cipars ir mūsu dāvana Latvijai valsts simtgadē! Mēs tikām baidīti ar statistiku un loģiku, kas nosaka apmeklētāju skaita kritumu pēc pirmajiem trim gadiem, bet skaitļi pierādīja pretējo. Tas, kādi esam, varam pateikties ne tikai Latvijas, bet arī mūsu Austrumu un Rietumu kolēģiem, ar kuriem kopā esam veidojuši izstādes un sadarbības programmas – Orsē, Prado, Branlī muzejiem, Pompidu centram, Somijas laikmetīgās mākslas muzejam Kiasma, Pekinas Imperatora pils muzejam, Šanhajas muzejam, Singapūras Nacionālajai galerijai, kolēģiem Kauņā un Viļņā, kā arī visiem, kuri ir noticējuši mūsu projektu iespējamībai un tos atbalstījuši, īpaši Kultūras ministrijai, Latvijas un ārvalstu diplomātiskajam korpusam, mūsu izcilajiem lielo sapņu realizētājiem - Borisa un Ināras Teterevu fondam (“Gondola”, “Prado 12 raksturi” un “Provansas valdzinājums”), "Rīga-2014" komandai, holandiešu nu flāmu kuratoru konsīlijam CODART, Āzijas-Eiropas fondam ASEF un daudzajiem Āzijas partneriem, kā arī ilggadējam sadarbības partnerim - Rietumu bankai,” stāsta MMRB vadītāja Daiga Upeniece.

Apmeklētāko MMRB izstāžu vidū bijušas:

  • “Prado. 12 raksturi” (75 000 apmeklētāju),
  • “Provansas valdzinājums” (50 000),
  • “Glasstress Riga” (38 000),
  • Goijas "Kaprīzes" (34 000),
  • “Austrumu porcelāns” (28 000),
  • Faberžē (26 000),
  • “Leons Baksts un viņa laiks” (25 000),
  • “Senā Ēģipte. Tutanhamona dzintars” (21 000).

MMRB skatītājiem savas durvis vēra pirms sešiem gadiem - 2011. gada augustā, kā viena no Latvijas Nacionālā mākslas muzeja ēkām. 2013. gadā MMRB ir saņēmis Eiropas Muzeju Foruma speciālo gada balvu, ar kuru šajā gadā tika atzīts par vienu no labākajiem Eiropas jaunajiem muzejiem. Kopā sešos gados MMRB ir realizējis 61 dažāda apjoma izstāžu projektus Latvijā un ārzemēs.

2018. gadā Mākslas muzejā "Rīgas birža" notiks vērienīga izstāde "Jūgendstils. Sākotne. Ietekmes. Savdabība", kurā tiks eksponēti darbi no Viktorijas&Alberta muzeja, Stenfordas Universitātes (Lielbritānija), "Musée d'Orsay" (Francija), "Badische Landesmuseum" (Vācija), K.M. Čurļoņa Nacionālā mākslas muzeja (Lietuva) un Briseles Karaliskā mākslas muzeja (Beļģija) kolekcijām.

Rudenī notiks holandiešu un flāmu glezniecībai veltītā izstāde Baltijas ozoli (MMRB, Hāgas mākslas vēstures institūta RKD (Nīderlande) un Latvijas Universitātes kopdarbs). Gads tiks noslēgts ar Jana Fabra personālizstādi. Bet jau 27. janvārī tiks atvērta poļu tēlniecības izstāde ''Artistry'', kas tiks veltīta Polijas simtgades svinībām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti