Mūsdienu mākslas galerija aicina uz gada jubilejas svinībām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Mūsdienu mākslas galerija Līvānos aicina uz gada jubilejas svinībām, kas norisināsies 15.jūlijā no plkst.19.00.

Gada jubileja tiks atzīmēta ar Mūsdienu mākslas galerijas idejas autora un vadītāja Raimonda Vinduļa personālizstādi “Posters of the day”. Izstādei radītajos darbos lakoniskā, skarbā un dzīvā valodā atbalsojas autoram aktuālie jautājumi un atbildes.

“Šajos darbos vēlos komunicēt ar skatītāju izvēloties "vectēvu metodes" - kad plakāts kalpoja kā idejas, sāpes, prieka vai sabiedrības informēšanas valoda. Pēc zināmas laika distances paņemot (aizņemoties) sev atpazīstamu sajūtu, valodu, tēlus, ļāvu tiem atbalsoties un aizsniegties vēl nebijušās dimensijās,” topošo izstādi raksturo Raimonds Vindulis.

Īpaši Mūsdienu mākslas galerijas jubilejai performanci “Zelta stūrakmeņi” radījis mākslinieks Armands Grundulis. Autors to dēvē par stūrakmeņu atpazīšanas, atjaunošanas, spīdināšanas un aktualizēšanas akciju: “Senatnē apzināti, atsevišķu reliģisku kustību celtnēs, vienā no ēkas stūriem, neievietoja akmeni, tādejādi norādot uz galveno ēkas cēlāju — Radītāju ar lielo burtu, kuram atvēlēts ēku pabeigt. Iztrūkstošais stūrakmens bija kā neesošs liecinieks un norāde uz vērtību avotu. Liecinieks neredzamam, taču klātesošam “Vērtību ēkas” garantam, no paaudzes uz paaudzi. Pamats un iemesls, cilvēces spējai turpināties, vērtību pārmantojamībai gan reliģiski, gan sekulāri organizētai sabiedrībai.”

Performancē tiks izmantota Gata Pastara radīta elektroniskās mūzikas kompilācija.

Savukārt Mūsdienu mākslas galerijas pagalmā jubilejas ietvaros uzstāsies Latvijas pankroka grupa “Inokentijs Mārpls”.

Gada darbības laikā Mūsdienu mākslas galerija ir organizējusi vairāk nekā 50 bezmaksas pasākumus – izstādes, meistardarbnīcas, lekcijas, performances, koncertus, u.c. Galerijas mērķis ir sekmēt dažādas mākslas izpausmes reģionā un vecināt to pieejamību vietējiem iedzīvotājiem, nodrošinot kvalitatīvu un inovatīvu kultūras pasākumu piedāvājumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti