Rīta Panorāma

Saruna ar zemkopības ministru Kasparu Gerhardu

Rīta Panorāma

Francijas eksprezidentu Sarkozī notiesā par korupciju

Videomākslinieces Austras Hauks un aktrises Ances Kukules šķiramgrāmatiņas "DeguBook"

Multene pa pastu – pandēmijas laikā tapušas šķiramgrāmatiņas «DeguBook»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Videomāksliniece un scenogrāfe Austra Hauks kopā ar aktrisi un režisori Anci Kukuli pandēmijas laikā veido šķiramgrāmatiņas kā nelielas animācijas filmiņas. “DeguBook” saņem cilvēki, kurus mākslinieces vēlas iepriecināt, bet martā tās iegūs jau plašāku auditoriju.

“Grāmatiņa ir tas moments, kas apvieno mīļumu, – es gribu dot mīļumu tev, tādā veidā es jūtu un gūstu prieku, un arī tu kā saņēmējs saņem pozitīvas emocijas,” skaidro videomāksliniece un scenogrāfe Austra Hauks.

Šķiramgrāmatiņu ideja tapusi pandēmijas sākumā kā alternatīva video darbam, kuru varētu nosūtīt pa pastu. Austra Hauks stāsta: “Nāca talkā tā šķiramgrāmatu doma – var uzzīmēt multenīti, ielikt viņu pasta sūtījumā, adresāts otrā galā saņem un priecājas par manu “video”.”

Pirmo grāmatiņu saņēma aktrise un režisore Ance Kukule, un tā dzima sadarbība. “DeguBook” grāmatiņas martā sasniegs jau plašāku auditoriju. Ance Kukule stāsta: “Tas, kas mums ir paredzēts tūlīt drukai, ko arī varēs iegūt plašāka publika, būs Degu gājiens pie sava drauga apsveikt viņu svētkos un novēlēt priecīgu dienu.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti