Kultūras ziņas

Mēmas maskas izsaka vairāk par vārdiem

Kultūras ziņas

Hardijam Lediņam veltīta izstāde "Eju uz Bolderāju"

Mūkusalas Mākslas salonā divas jaunas izstādes

Mūkusalas mākslas salonā divas jaunas izstādes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Par realitātes transcendentālajām šķautnēm tiek runāts divās vienlaikus izveidotās ekspozīcijās Mūkusalas mākslas salonā. Viena no tām ir mākslinieces Rasas Šulcas personālizstāde „Neviens neko neteica”, otra - mākslinieka Ata Jākobsona izstāde „Dark matter”.

Rasas Šulcas darbi apskatāmi mākslas salona Mazajā zālē, to vide ir abstrahēta telpa bez liekiem elementiem vai priekšmetiem. Tēlu savstarpējās attiecības risinātas ar dažādu žestu palīdzību.

„Šīs ir cilvēku attiecības, kuras bieži vien nav definējamas vai izstāstāmas, bet tās principā ir Rasas galvenās tēmas,” saka izstādes kuratore Līga Lindenbauma.

Ata Jākobsona izstādes nosaukums “Dark Matter” apzīmē to, kā cilvēks uztver nezināmo.  Mākslas centra Lielajā zālē atrodas lielformāta ogles zīmējumus, vizuālās instalācijas un audiālo noformējumu papildina telpas centrā izvietotais melnais baseins, kurš sasaucas ar izstādes darbu ģeometrisko formu niansēm. Baseins-melnais spogulis reprezentē tumšās matērijas klātesamību.


„Mani interesē un ir svarīgi mēģināt izprast to, ko es nezinu un ko varbūt  nekad neuzzināšu. Man likās, ka nezināmā lauks ir daudz lielāks nekā zināmā,” stāsta mākslinieks Atis Jākobsons.

Autors tēmas, kas atrodas ārpus cilvēka pieredzes lauka, risina vizuāli pievilcīgi. Pēc viesošanās Rīgā, ogles lielformāta darbi ceļos uz Berlīni.

Jau vēstīts, ka izstādes Mūkusalas mākslas salonā skatāmas līdz 20. jūnijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti