Monē gleznu izsola par gandrīz 100 miljoniem eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Franču gleznotāja Kloda Monē glezna no "Siena gubas" sērijas izsolē pārdota par vairāk nekā 110 miljoniem dolāru jeb gandrīz 100 miljoniem eiro. Tā ir lielākā summa, kas jebkad samaksāta par impresionistu darbiem. 

Izsoles rīkotāji  kompānija "Sotheby's" informē, ka glezna ir viens no 25 darbiem, ko Monē uzgleznoja no 1890. līdz 1891. gadam savās mājās Živernī, Francijas ziemeļu reģionā Normandijā.

Glezna iepriekš bija pārdota 1986. gadā kompānijas "Christie's" izsolē, un līdzšinējais īpašnieks par to samaksāja vairāk nekā 2,5 miljonus dolāru. Tomēr informācija par jauno īpašnieku pagaidām netiek sniegta. 

Tikmēr mākslas eksperti norāda, ka 17 no Monē šīs sērijas darbiem atrodas muzejos, bet pārējās astoņas pieder privātiem kolekcionāriem. Vienu no šīm gleznām 2016. gadā "Christie's" izsolē Ņujorkā pārdeva par 81,5 miljoniem dolāru, bet iepriekšējais Monē gleznu cenu rekords sasniegts pagājušā gada maijā. Toreiz kāds pircējs par viņa gleznotajām “Ziedošajām ūdensrozēm” samaksāja gandrīz 85 miljonus dolāru. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti