Kultūras ziņas

Izziņo Otrā Operetes festivāla programmu

Kultūras ziņas

Papildināta Rundāles pils ekspozīcija

Sigitas Daugules "Pilnmēness" galerijā "Bastejs"

Mistika, tumsa un pilnmēness noslēpumainība Sigitas Daugules izstādē galerijā «Bastejs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Mistika, tumsa un pilnmēness noslēpumainība – tas viss caurvij gleznotājas Sigitas Daugules jaunāko darbu personālizstādi “Pilnmēness” galerijā “Bastejs”.

Vecrīgā, galerijā “Bastejs”, uz vairāk nekā mēnesi iestājies “Pilnmēness”. Tāds nosaukums dots mākslinieces Sigitas Daugules personālizstādei – pilnai noslēpumainu tēlu. Pilnmēness apspīdēts, pavīd kāds zvērs, lūk, kaķis noķēris žurku un dabūjis zilu aci, bet te vēl mistiskāka noskaņa – Hamletam parādījies zaķa gars.

"Ārzemēs, tāpat kā Latvijā, vienam patīk viens, otram otrs, bet tā nav sagadīšanās, ka mani darbi vairāk patīk vāciski runājošajās [valstīs], jo viņš vienmēr bijis mazliet eksistenciālisms mākslā, un tas sasaucas ar vācisko dvēseli," skaidro māksliniece.

"Tajos darbos ir mistisks valdzinājums, kas nav mazsvarīgi, tāpēc izstādes nosaukums “Pilnmēness”," saka galerijas “Bastejs” vadītāja Baiba Morkāne. "Es jau varu māksliniekam uzdot daudz jautājumus un nesaņemt atbildes. Kāpēc tieši kūdra? Kāpēc zaķa gars parādās Hamletam? Tā ir vaļa mūsu fantāzijai."

Aiz kadra gleznotāja atklāj, ka viņas jaunāko gleznu cikla tumsnējā, eksistenciālā noskaņa saistīta ar tēva aiziešanu mūžībā. Savukārt šķietami bērnišķīgie zīmējumi nav nejaušība, tas ir daudzu skiču rezultāts. Toties absolūts atklājums un jaunums Sigitas Daugules gleznās šogad ir reālu skujkoku zaru ielīmēšana.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti