Miris keramiķis Pēteris Martinsons

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Šorīt Gaiļezera slimnīcā miris keramiķis Pēteris Martinsons, lsm.lv pavēstīja Latvijas Zinātņu akadēmijas pārstāvji, kuri skumjo vēsti saņēmuši no mākslinieku ārstējošā ārsta.

Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) profesors Pēteris Martinsons (28.01.1931. – 2.08.2013.) profesionālo izglītību guvis Latvijas Valsts universitātes Arhitektūras fakultātē, bet ar keramiku sācis nodarboties laikā, kad strādājis par pedagogu Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolā.

Kopš 1969.gada mākslinieks piedalījies grupu izstādēs gan Latvijā, gan ārvalstīs – Itālijā, Francijā, Polijā, Vācijā, ASV, Lietuvā, Igaunijā. Arī Martinsona personālizstādes rīkotas ne tikai Latvijā, bet arī kaimiņvalstīs (Lietuva, Igaunija, Krievija, Ukraina), Skandināvijā un ASV.  Par LMA pedagogu Martinsons kļuva 1989.gadā, 1992.gadā ieguva mākslas maģistra grādu un vadīja LMA Keramikas nodaļu līdz 2000.gadam.

Mākslinieka darbi atrodas Latvijas Mākslas fonda, Dekoratīvi Lietišķās mākslas muzeja, Krievijas mākslas fonda, Ariana muzeja (Šveice) un citās kolekcijās, kā arī privātkolekcijās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti