Rīta Panorāma

I.Heinrihsona izstāde

Rīta Panorāma

Sižets no sērijas''Legālā nāve''

A.Faniginas darbu izstāde

«Mīlestība pret neiespējamo» - balets rotu dizaineres Annas Faniginas darbos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Viens no 19. Baltijas baleta festivāla notikumiem ir Annas Faniginas rotu izstāde „L’amour de l’impossible” („Mīlestība pret neiespējamo”), kas līdz 30. aprīlim skatāma mākslas telpā „Aspazijas 20”.

„Mīlestība pret neiespējamo” ir instalācija ar 38 sudraba brošām, ko radījusi Latvijas rotu dizainere Anna Fanigina. Savos darbos viņa izmanto fotogrāfijas, dārgakmeņus, vintāžas stiklus un veclaicīgas bižutērijas fragmentu jaunus iemiesojumus, kas kalpo kā sava veida citāti, radot saikni ar pagātnes estētiku.

Izstāde tapusi reizē ar Načo Duato „Romeo un Džuljetas” iestudējumu Mihailova teātrī Sanktpēterburgā. Faniginas rotas ar panākumiem jau izstādītas Sanktpēterburgā un Maskavā, bet 2013. gada novembrī brošu kolekcija tika prezentēta starptautiskajā mūsdienu rotu izstādē „Sieraad” Amsterdamā.

Ekspozīciju papildina piecas lielformāta melnbaltas fotogrāfijas, ko baleta „Romeo un Džuljeta” jauniestudējuma mēģinājumu procesā fotografējis Krievijas Valsts Ermitāžas fotogrāfs Jurijs Molodkovecs. Tās veidotas īpašā tehnikā, kur savienojas impulsīva gaisma, gara kadra ekspozīcija un spēle ar pietuvinājuma maiņu un kameras kustību.

Kā vēstīts, Baltijas baleta festivāls norisināsies līdz 18. maijam, piedāvājot ļoti bagātu un daudzveidīgu programmu. Līdzās klasikai tajā iepazīsim modernismu, kā arī izcilākās flamenko dejas interpretācijas. Līdzās deju izrādēm redzēsim arī dejas iedvesmotas mākslas izstādes, kinofilmas, kā arī klavierkoncertu, kura laikā pianiste vilks kājās puantes un iepriecinās skatītājus arī ar deju.

Baltijas baleta festivāla programma skatāma šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti