Kultūras ziņas

"Novecento" – stāsts par pašpietiekamu cilvēku

Kultūras ziņas

"Zig Zag" izod albumu "Ēzelītis Iā"

Miķeļa Fišera veltījums Ilmāram Blumbergam

Miķeļa Fišera izstāde atklāj «Mākslai vajag telpu» vasaras mājas otro sezonu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

9. jūnijā plkst. 18 ar Miķeļa Fišera izstādi “Nemūžamnepiedošanas ekspresis” tiek atklāta fonda "Mākslai vajag telpu" vasaras mājas izstāžu otrā sezona.

Jau vēstīts, ka šogad projekts veltīts Ilmāram Blumbergam (1943-2016). Sešu izstāžu sērijā ar virsrakstu "#Blumbergs. Bezgalība" piedalīsies mākslinieki - Miķelis Fišers, Ansis Starks, Gints Gabrāns, Voldemārs Johansons, Sabīne Vernere un Andrejs Strokins. Izstāžu kuratore Inga Šteimane.

Miķeļa Fišera instalācijas "Nemūžamnepiedošanas ekspresis" vadmotīvs sakņojas Ilmāra Blumberga gleznu ciklā "Visu laiku snieg" un vēstī par likteni un piedošanu. Pēc paša mākslinieka vārdiem, skatītājam darbs atklāsies gan personiskā līmenī, gan nacionālā līmenī, gan arī visas civilizācijas līmenī.

“Noteikti tie, kas pazīst Blumberga daiļradi, tur atradīs vairākus jēdzieniskus citātus,” skaidro Miķelis Fišers. “Tieši gleznu sērija "Visu laiku snieg" uz mani atstājusi visdziļāko iespaidu. Tā ir ļoti personiska un atspoguļo veidojošās personības pirmo saskarsmi ar režīma varmācību un ar nāvi.”

Miķelis Fišers savu māksliniecisko darbību sācis 90. gadu vidū, 2015. gadā saņēmis Purvīša balvu, bet 2017. gadā pārstāvēs Latviju Venēcijas mākslas biennālē. Mākslinieks darbos izmanto konceptuālu pieeju, tādējādi vienlaicīgi paplašinot tehnikas apvāršņus un neradot robežas saturiskai daudzveidībai. Fišers savos darbos nebaidās sastatīt aizlaicīgo un moderno, tradicionālo un marginālo, alternatīvo un vispārpieņemto.

Ceturtdien, 16. jūnijā, vasaras mājā notiks Miķeļa Fišera autorvakars, kurā viesi tiks iepazīstināti ar mākslas darba “Nemūžamnepiedošanas ekspresis” koncepciju un tapšanas gaitu, kā arī varēs uzdot savus jautājumus.

Tāpat katru sestdienu no plkst. 11 līdz 14 vasaras mājā bērni ir aicināti piedalīties izdevniecības “Liels un mazs” Bikibuka radošajās darbnīcās kopā ar mākslinieci Ūnu Laukmani. Tajās bērni izstādē piedāvāto žanru un tehniku iespējas risinās mazu dzejas-bilžu grāmatiņu formātā, iepazīstot gan mākslinieka Ilmāra Blumberga darbus, gan vasaras mājas projekta "#Blumbergs. Bezgalība" autorus. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti