Kultūras ziņas

Mēnesis līdz Valmieras vasaras teātra festivālam

Kultūras ziņas

Jaunā vasaras izstāžu sezona Marka Rotko mākslas centrā

Miglas pieskāriens Ievas Ekmanes-Bites izstādē

Miglas pieskāriens Ievas Ekmanes-Bites izstādē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Izstāžu zāles “Rīgas mākslas telpa” Intro zālē iekārtota jaunās mākslinieces Ievas Ekmanes-Bites personālizstāde “Es kā tu”. Izstāde ir daļa no “Rīgas mākslas telpas” jaunrades programmas “Intro”, kas aizsākta pērn ar mērķi piedāvāt iespēju jaunajiem māksliniekiem sevi parādīt plašākai publikai.

Ieva Ekmane–Bite ir jauna māksliniece, kura absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas maģistratūru, strādā ar stiklu, veido pastkartes, rada izglītojošas spēles bērniem un arī glezno. Izstādē “Es kā tu” izvēlēti darbi, kas tapuši pēdējā pusgada laikā.

"Ideja ir par maniem meklējumiem vienlīdzībā. Izstādes nosaukums ir “Es kā tu” - tas bija tas mērķis atrast to punktu, kur es kā mākslinieks un skatītājs kļūstam vienlīdzīgi," saka māksliniece Ieva Ekmane-Bite. "Tēma – ilgošanās, manuprāt, ir visiem cilvēkiem zināma, vienalga, vai mēs būtu jauni vai veci, turīgi vai nabadzīgi. Tāpat mēs visi zinām, ko nozīmē miers, kas ir tikai mežā. Tā brīvība, kas ir, kad tu naktī sēdi viens pats mašīnā pie stūres, klausies mūziku un tu zini, ka tev nekas netraucē un tu baudi ceļu.''

Ievu iedvesmo daba un viss, kas ir ārpus telpām un pilsētas. Ļoti patīk lielās, spēcīgās egles, kas no bērnības saistās ar noslēpumu. Spēks un viļņu ritms, ko sniedz jūra, sakārto domas. Izstādes tapšanas procesā Ieva ļāvās arī eksperimentiem.

"Kad tu kaut ko reālistisku glezno, tu vairāk koncentrējies, piedomā, bet šeit es ļāvos krāsām, es ļāvos tam, kā tas mani vada, daudz nefokusējoties uz rezultātu, bet man likās vērtīgi to izstādīt, jo tā bija daļa no gatavošanās izstādei," atklāj māksliniece.

Izstāde “Es kā tu” “Rīgas Mākslas telpā” Vecrīgā būs skatāma līdz jūlija beigām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti