Miera ielas apmeklētājus vilinās gaismas mežs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Gaismas festivāla “Staro Rīga” ietvaros no 16. līdz 19. novembrim Rīgas Starptautiskā īsfilmu festivāla “2ANNAS” mītnes vietā Annas ielas 2 pagalmā būs apskatāma Vācijā dzīvojošās latviešu kinorežisores un kuratores Astras Zoldneres gaismas instalācija “Mežs spēlējas pilsētā”. 

Videoprojekcija veidota kā rotaļīgi mistisks piedzīvojums, kurā meža elementi spēlēsies seno baltu – mūsu senču – rakstu formā, informēja “2ANNAS” preses pārstāvji. Senie simboli saglabājuši savu nozīmi līdz pat mūsdienām. Videoperformancē piedalīsies seši dejotāji, kas Miera ielas rajona iemītniekus un viesus vilinās maģiskajā mežā. Gaismas instalācijas muzikālo noformējumu radījuši skaņu mākslinieks, fonogrāfijas speciālists Maksims Šenteļevs un balss improvizācijas meistare Dana Indāne-Surkienė. 

Iedvesma videoprojekcijai radās, pateicoties vietas transformācijai – Tehniskā jaunrades nama Annas ielā 2 pagalmā tika likvidēta autostāvvieta un radās savdabīgs tukšums.  Režisore Astra Zoldnere stāsta: “Festivāls “Staro Rīga” ļauj atklāt pilsētu no cita skatapunkta. Paskatoties pa festivāla “2ANNAS” biroja logu, sapratām, ka mūsu priekšā paveras milzīgs ekrāns – liela mājas siena. Protams, ka uz tā ir jāprojicē kino un videomākslas darbi!” 

Gaismas instalācijas autore Astra Zoldnere ir latviešu kinorežisore, kuratore un publiciste, un Rīgas Starptautiskā īsfilmu festivāla “2ANNAS” programmu veidotāja. Astras veidotās filmas “Jūras nauda” (2013), “Trauslā”  (2014) un “Melleņu gari” (2016) piedalījušās prestižos starptautiskos kinofestivālos, kā arī vinnējušas balvas.   

Plānots, ka pagalmā arī nākotnē tiks organizēti dažādi kultūras pasākumi. 

Gaismas instalācijas režisore un idejas autore: Astra Zoldnere, fotogrāfs: Rons Rozenbergs, animatore: Astrīda Konstante, skaņu mākslinieks: Maksims Šenteļevs, balss: Dana Indāne-Surkienė, horeogrāfe: Laima Graždanoviča, tērpu māksliniece: Ilona Valaine-Blekte, producents: Viesturs Graždanovičs, producēšanas kompānija: Virtuālā studija “Urga”.
Atbalsta Rīgas dome, Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls “2ANNAS” un Tehniskais jaunrades nams.


 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti