Miera ielā jāmeklē laimes eņģeļi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No sestdienas dizaina studijā "Laimes lāde" (Miera ielā Rīgā) būs apskatāma mākslinieces Agneses Bules izstāde „Laimes eņģeļi”.

Agnese Bule labāk pazīstama kā projekta "Latviešu sapnis" autore, bet jau desmit gadus viņai mākslā tuva ir arī eņģeļu tēma. Izstādē redzēsim dažādos žanros un arī dažādos gados tapušus darbus.

„Viens variants ir, ka tie ir latvieši ar spārniņiem. Otrs – ka tie ir eņģeļi; kā nu kurš uz viņiem skatās. Te būs dažādi eņģeļi – gan no pirmajiem gadiem, kad es viņus sāku taisīt. Būs daži oriģināli. Tur tajās lādēs viņi būs paslēpušies lielā skaitā un ar saspiestiem spārniem un cilvēkiem jānāk, jārauj tās lādes vaļā, lai viņi var izvicināties. Tur būs viss kas,” stāsta darbu autore.

Agnese Bule jau 1995.gadā radīja darbu sēriju "Pasaules radīšana", kas tagad apskatāma tikai reproducētā formātā. "Laimes lādē" būs darbi no sērijas "Spārnotais latviešu sapnis". Tam pirmsākumi meklējami 2005.gadā gleznošanas rezidencē Vācijā, netālu no Esenes esošajā Marlē.

Izstādē redzēs arī pašus jaunākos darbus, kuri šī gada janvārī bija izstādīti personālizstādē "Eņģeļu diena" Jūrmalas Mākslinieku namā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti