Mencendorfa nams piedāvā baletam veltītu mākslas izstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Par godu 18. Starptautiskajam Baltijas baleta festivālam Mencendorfa namā līdz 30. aprīlim skatāma baletam veltīta izstāde „Baleta brīnumainā pasaule”, informē izstādes veidotāji.

Izstādē apskatāmas fotogrāfijas, gleznas, grafikas, skulptūras un maketi, baletdejotāju portreti, deja, kustība, poza… Izstādes ekspozīciju veido Pēterburgas fotogrāfu Vitālija Panfilova, Igora Jevdokimova, Dmitrija Korabļova, Jurija Eismanta, Denisa Popova, Aleksandra Šahmina, Jurija Kirilova, Andreja Gaidabura un skulptores Gaļinas Žeļežņikovas darbi, kā arī bērnu centra ”Saulespuķe” veidotie baleta izrāžu maketi.

Rīgu izstādē pārstāv fotogrāfs Vadims Zarovnijs un gleznotāja grafiķe Larisa Šellare. Izstādes kurators ir Andrejs Majevskis (Rīga-Pēterburga).

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls „No klasikas līdz avangardam” tiek rīkots pēc Latvijas baleta eksprīmas Litas Beires iniciatīvas. Festivāls sniedz iespēju visplašākajām dejas mākslas izpausmēm, ļaujot vienā laikā un telpā atainot atšķirīgus, pārsteidzošus, nereti pat pretrunīgus dejas mākslas priekšnesumus. Festivāls ir vienīgais baleta notikums Latvijā, kas pāris nedēļu garumā skatītājiem piedāvā pasaules klases dejotāju, horeogrāfu, baleta teātru un kompāniju priekšnesumus, apvienojot klasiskās tradīcijas ar laikmetīgo skatījumu.

Šogad festivāls norisināsies no 19. aprīļa līdz 1. maijam Rīgā un Latvijas novadu centros - Valmierā, Kuldīgā, Liepājā, Preiļos un arī Rēzeknē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti