Rīta Panorāma

Darba tiesības pandēmijas laikā. Kontaktpersona

Rīta Panorāma

Ledus pārklāj Ukrainas galvaspilsētu Kijevu

Īrisas Irbes pirmā personālizstāde "Izaugsme"

Mazajā ģildē apskatāma mākslinieces Īrisas Irbes debijas izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Mazajā ģildē līdz 3. janvārim apskatāma mākslinieces Īrisas Irbes pirmā personālizstāde “Izaugsme”. Izstādē redzami darbi, kuri tapuši desmit gadu garumā.

Izstādītajās gleznās var atrast gan dabas motīvus gan arī mākslinieces meitu portretus. Māksliniece uzsvēra, ka galvenais darbos ir atrast stāstu – gleznot tāpat vien nav interesanti.

“Man patīk gleznot, kur ir gan no cilvēka kas redzams un arī daba, un ka tas ir kopā. Netveramas, neredzamas lietas parādīt redzamā veidā,” skaidroja Irbe.

Vienā no gleznām iespējams redzēt piecas mazas meitenes. Tās ir Īrisas Irbes meitas. Mammas pienākumus un gleznošanu nav bijis viegli apvienot. Īrisa Irbe ar humoru stāstīja, ka gleznojusi, zupu vārot. Viņas molberts un krāsu kaste atrodas virtuvē, lai būtu pa rokai kādā brīvākā brīdī.

Būt pilna laika mammai, gleznot un sagaidīt savu pirmo personālizstādi – tur vajadzīga arī drosme. Izstādes nosaukums “Izaugsme” ir Īrisas Irbes pašas dots. Tas vērš uzmanību arī uz viņas mākslinieciskā rokraksta attīstību laika gaitā.

Īrisa Irbe augusi Litenē. Studēt Latvijas Mākslas akadēmijā nav bijis iespējams viņas ģimenes mazās rocības dēļ. Viņa strādāja par sociālo darbinieci un mācījās gleznot Mazās ģildes mākslas studijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti