Kultūras ziņas

JRT iestudē Andras Neiburgas stāstus

Kultūras ziņas

Daugavpils teātrī iestudēta Mrožeka luga "Emigranti"

Rūtentāla idejas latviešu izstādē Maskavā

Maskavā skatāma latviešu laikmetīgās mākslas darbu izstāde «Vortex»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Sadarbībā ar laikmetīgās mākslas centru "kim?" laikmetīgās mākslas muzejā "Space Garage" Maskavā skatāma latviešu mākslinieku grupas izstāde "Vortex" jeb "Virpulis".

Latvijas mākslinieku izstāde "Vortex" ir pirmā izstāde, kas notiek eksperimentālajā projektā "Space Garage". Esmu ļoti priecīga, ka to veido tieši laikmetīgās mākslas muzejs "kim?"," norāda laikmetīgās mākslas muzeja "Garage" kuratore Sņežana Krasteva.

Par vienojošo izstādes motīvu ņemta Anša Rūtentāla kustību teātra akcija "Zonde", kas notika Baltijas jūras piekrastes kāpās 20.gadsimta 80.gados. Puskaili akcijas dalībnieki, nostājušies Baltijas jūras piekrastes kāpās, pētīja no iekšienes izrietošās kustības skaistumu. Viņi uzturējās gumijas zondē, lai testētu tās materialitāti iepretī savam ierobežotajam cilvēciskajam spēkam, un eksperimentēja ar tēliem, kurus bija iespējams radīt zondes iekšienē. Tā bija kolektīva pulcēšanās bez gatava scenārija, abstrakts skulpturāls žests, impulsīvs akts.

Izstādes "Vortex" mērķis ir vēlreiz izspēlēt lielai sabiedrības daļai nezināmu vēsturisku epizodi. Savas versijas par šīs akcijas vēstījumu piedāvā mākslinieki Kaspars Groševs, Ieva Kraule, Kristīne Kursiša, Darja Meļņikova, Miks Mitrēvics un Evita Vasiļjeva.

Izstāde, kura ievada laikmetīgā mākslas muzeja "kim?" piecgadi, Maskavā ir apskatāma līdz 1.jūnijam. Izstāde "Vortex" ir "Rīga 2014" - Eiropas kultūras galvaspilsētas notikums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti