Rīta Panorāma

Humorroka grupa "Pirmais Kurss" izdod albumu "Interkurss"

Rīta Panorāma

Vācija plāno straujāk atteikties no atomenerģijas izmantošanas

Maskavā sarīkota Ļeņinam veltīta izstāde

Maskavā sarīkota Ļeņinam veltīta izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Krievijas galvaspilsētā Maskavā atklāta izstāde, kurā iespējams iepazīties ar pirmā PSRS vadītāja Ļeņina atveidojumiem mākslas darbos. Izstādes veidotāji aicina skatītājus pašus formulēt attieksmi gan pret darbiem, gan pret neviennozīmīgi vērtēto boļševiku līderi.

“Ļaujiet skatītājam pašiem izlemt, vai mēs viņu slavējam vai smejamies par viņu – ko mēs šeit patiesībā darām. Es pats to vēl neesmu izlēmis. Varbūt mēs esam neitrāli, varbūt.  Es vēl nezinu. Nāciet skatīties,” pavēstīja galerijas dibinātājs Igors Markins.

Galerijā izstādīti vairāk nekā 1000 priekšmeti no kāda mākslas un vēstures mīļotāja privātkolekcijas.  Apmeklētāji var iepazīties ar gleznām, skulptūrām, zīmējumiem un sadzīves priekšmetiem no pagājušā gadsimta sākuma līdz mūsdienām, kas ataino Ļeņinu.

Veidotāji uzsvēra, ka nav centušies atklāt viņa raksturu un politiku, bet gan parādīt mainīgo māksliniecisko skatījumu uz cilvēku, kurš simbolizēja padomju laikmetu. Tāpēc tajā ir gan PSRS laikā oficiāli atzīti mākslas darbi, gan priekšmeti, kuros boļševiku līderis izsmiets. Nenoliedzams ir fakts, ka šī kulta figūra atstāja milzīgu ietekmi uz 20. gadsimta vēsturi. Arī Baltijā pret viņa atveidiem ir atšķirīga attieksme, un, piemēram, Latvijā visi viņam veltītie pieminekļi tika demontēti, bet Lietuvā daudzas skulptūras var aplūkot īpašā parkā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti