Maskavā atklāta avangarda mākslinieka Aristarka Lentulova darbu izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Maskavā atklāta slavenā avangarda mākslas pārstāvja Aristarka Lentulova izstāde. Mākslinieka darbi apskatāmi muzejā zem viena no lielpilsētas parkiem.

Aristarks Lentulovs dzīvoja 20. gadsimta sākumā un bija viens no atpazīstamākajiem Krievijas avangarda mākslas pārstāvjiem. Šomēnes Maskavā atklātā izstāde sniedz retu ieskatu viņa darbos.

“Ikvienam avangarda mākslas pārstāvim ir unikāla loma un nozīme. Aristarks Vasiļjevičs, piemēram, radīja krievu futūrismu,” stāsta mākslinieka mazmazdēls Fjodors Lentulovs.

Krievijas avangarda kustība sakrita ar 1917. gada revolūciju un politiskajām izmaiņām Krievijā. Tas bija laiks, kad cilvēki meklēja jaunas idejas un izteiksmes veidus gan politikā, gan arī mākslā un kultūrā.

Lentulovu ietekmēja postimpresionisms, kubisms un futūrisms, līdz viņš izveidoja savu unikālo stilu.

Mākslinieka darbi izceļas ar spilgtām krāsām un izvērstiem otas triepieniem, kā arī aplikācijas tehniku.

Tāda, piemēram, redzama vienā no viņa atpazīstamākajiem darbiem – "Marijas Petrovnas Lentulovas portrets ar bērzu fonā" –, kur mākslinieks attēlojis savu sievu.

Izstādes vadītājs Pjotrs Baranovs uzsver: “Šie darbi ļoti reti tiek parādīti sabiedrībai, jo tiek turēti privātās kolekcijās. Bet tie ir ļoti nozīmīgi, centrāli mākslinieka darbi.”

Lentulova darbu izstāde ir daļa no lielāka projekta, kurā demonstrē dažādu stilu un laikmetu mākslu. Katrā no izstādēm tiek parādīti trīs darbi, kurus papildina dažādas videoinstalācijas. Multimediju skārienpaneļos apmeklētāji var uzzināt vēsturi, laiku un stilus, kādos mākslinieki strādājuši.

Lentulova izstādi varēs apskatīt līdz 16. februārim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti