Kultūras ziņas

Rozes Dabas muzejā un Jūgendstila motīvos

Kultūras ziņas

Izstāde "Dinozauri izēd kapus" Liepājā

Spoguļu peļķes Doma dārzā

Martas Ģibietes izstāde «Atspulgs» - Rīgas Doma dārzā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Līdz 3.augustam Rīgas Doma dārza mākslas galerijā ir apskatāma stikla mākslinieces Martas Ģibietes izstāde "Atspulgs". Pati māksliniece savus veidotos spoguļus dēvē par peļķēm, kurās redzamas debesis un senā Doma sienas.

Dārza centrālajā daļā atrodas vairāki pludlīnijās griezti un telpas plaknē izkārtoti plastiski objekti, kas imitē nelielas ūdenskrātuves. Ar spoguļvirsmu palīdzību māksliniece radījusi efektu, ko var novērot brīdī, kad negaisam pārejot izklīst mākoņi, uzspīd saulīte un rāmais, tumšais ūdens pārvēršas par debesu atspulgu uz zemes.

"Domājot par to, kāda varētu būt izstāde Doma dārzā, man bija vairāki varianti. Stikls ir daudzveidīgs un interesants, vairāk vai mazāk jebkura ideja aiziet līdz stikla materiālam, jo man ir izpratne par šo materiālu," norāda māksliniece Marta Ģibiete.

Māksliniece stāsta, ka stikls un spoguļi ir pateicīgs lietišķās mākslas materiāls. Taču pēdējā laikā varam novērot, ka šie materiāli arvien vairāk tiek izmantoti laikmetīgās mākslas darbos.

Kopumā šogad biedrības "Ascendum" projektā "Mans Doms" paredzētas trīs laikmetīgās mākslas izstādes. Šis jau ir trešais gads, kad senatnīgajā Rīgas Doma dārzā tiek eksponēti mākslas darbi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti