Marka Rotko mākslas centram pērn palīdzējuši nopelnīt Baltijas valstu tūristi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Aizvadītais gads Daugavpils Marka Rotko mākslas centram nav bijis viegls, apmeklētāju skaits saruka par pusi. Tomēr finansiālo bilanci spēja saglabāt vasaras laikā kuplais kaimiņvalstu tūristu apmeklējums.

Kopumā apmeklētāju kļuva mazāk, taču ieņēmumi nesaruka. Šobrīd, lai arī centra durvis apmeklētājiem ir slēgtas, tā darbinieki jau gatavojas nākamajām sezonām un izstādēm.

"Protams, apmeklētāju mums pietrūka. To skaits gada griezumā pērn saruka uz pusi – no gandrīz 100 000. Taču, neraugoties uz to, ka apmeklētāju skaits bija mazāks, finansiālos rādītājus mēs ieņēmumos sasniedzām.

Marka Rotko mākslas centra vadītājs Māris Čačka
00:00 / 01:09
Lejuplādēt
Tur ir tas paradokss. Jo mūsu apmeklētāju skaitu veido bezmaksas apmeklētāji un maksas apmeklētāji. Vasara bija piepildīta ar tiem apmeklētājiem, kuri brauca un visi maksāja. Tās nebija muzeju grupas, kurām ir par velti apmeklējums, mākslinieki, kas atbrauc kompānijā un nāk par velti iekšā. Statistiku viņu paceļ, bet naudu viņi nepapildina. Aizvadītajā vasarā mums bija šie apmeklētāji – Baltijas tūristi, kas brauca ģimenēm un visi maksāja. Plānotos 150 tūkstošus eiro mēs rezultātā līdz ar to nopelnījām. Tas arī ļāva mums izdzīvot līdz pat šodienai. Neviens nebija jāatlaiž no darba vai jānosūta ilgākā neapmaksātā atvaļinājumā. Mēs centāmies [strādāt] arī šo pandēmijas laiku,

kad centrs bija slēgts un joprojām arī tagad ir slēgts; mēs pārkārtojam, pārstrukturizējam, pārbūvējam, strādājam ar kolekciju, strādājam ar izdevumu sagatavošanu, ar nākamā gada izstādēm.

Gribas domāt par nākamo gadu optimistiski, ka rezultāts būs labāks un būs daudz vairāk apmeklētāju," sacīja Marka Rotko mākslas centra vadītājs Māris Čačka.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti