Kultūras rondo

Iespaidīgs teātra sezonas sākums - trīs pirmizrādes Dailes un trīs Nacionālajā teātrī

Kultūras rondo

Orķestris "Rīga" sezonu atklāj ar koncertu un jaunā albuma "Pašu auklētie" prezentāciju

Marka Rotko mākslas centra jaunā izstāžu sezona ir veltīta glezniecībai

Marka Rotko mākslas centrā durvis vērusi krāsainākā izstāžu sezona

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ar bagātīgu mākslas ražu sākusies jaunā rudens un tradicionāli arī Marka Rotko dzimšanas dienas izstāžu sezona Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā. Šoreiz 116. mākslinieka dzimšanas diena ir oda glezniecībai ar sešiem izstāžu projektiem, tostarp bagātīgu Latvijas mākslinieku pienesumu. Līdztekus ar jauno izstāžu sezonu šajā centrā Daugavpilī startējis arī Markam Rotko veltītais nu jau 15. Starptautiskais glezniecības simpozijs, kas pulcējis 10 māksliniekus no astoņām pasaules valstīm.

Tik pat krāsaini kā paša mākslinieka Marka Rotko daiļrade ir jaunās rudens izstāžu sezonas darbi, kas tiek atklāti Rotko mākslas centrā, Latvijas Radio stāsta centra direktora vietnieks un izstāžu kurators Māris Čačka.

“Tā tiešām ir krāsaina izstāžu sezona, un tā šoreiz ir veltīta glezniecībai. No sešiem pieci izstāžu projekti  tieši iezīmējas visdažādākajās krāsu paletēs, kā katrs gleznotājs, vai tas ir mūsu izcilais Latgales glezniecības vecmeistars Osvalds Zvejsalnieks vai mūsu izcilā ekspresionisma meistare un abstraktā ekspresionisma pamatlicēja savā ziņā Latvijā- Anita Meldere, vai arī Vācijas spilgtais krāsu kolorīts, kas ienāk mākslinieces Erdmutes Blahas personālizstādē.

Šī patiešām ir spilgta glezniecības parāde,” atklāj Čačka.

Lai arī kopējo rudens  izstāžu noskaņu vieno krāsu daudzveidība, katrs no šiem sešiem izstāžu projektiem ir ar savu rokrakstu un savu stāstu, bet viss kopā tas ir veltījums Rotko.

Līdztekus ar jauno rudens izstāžu  sezonu Marka Rotko mākslas centrā startējis arī nu jau 15. Starptautiskais glezniecības simpozijs “Mark Rothko 2019” , kurā  šoreiz piedalās mākslinieki no ļoti attālām pasaules valstīm, atklāj kuratore Tatjana Černova.

Starptautiskajā glezniecības simpozijā “Mark Rothko 2019” piedalās desmit mākslinieki no astoņām valstīm: Barbara Rozengārta (Vācija), Čongjiņs Juaņs (Kīna), Dastins Borks (ASV), Ieva Lapiņa-Strazdīte (Latvija), Džeimss Kendels Higinss (ASV), Kuzana Oga (ASV), Linda Kozule (Latvija), Rebeka Bredlija (Lielbritānija / Īrija), Ritu Agarvāla (Indija) un Sergejs Krištapovičs (Baltkrievija).

Mākslinieka Marka Rotko dzimšanas dienā 25. septembrī plkst. 15.00 Rotko centrā simpozija dalībnieki prezentēs sevi un iepazīstinās tuvāk ar savu radošo darbību.

Māksliniekus jau iedvesmojis Rotko centrs  un Daugavpils, un sava koncepcija jau zināma, atklāj tālākie viesi-  Ritu Agarvāla (Indija) un  Čongjiņs Juaņs (Kīna).

Pēc divu nedēļu intensīva darba 4. oktobrī Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā notiks glezniecības simpozija noslēgums ar izstādes atklāšanu, savukārt jaunās rudens sezonas izstādes apmeklētāji varēs baudīt līdz 3. novembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti