Marka Rotko centrs Daugavpilī atklāj krāsainu jauno izstāžu sezonu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Marka Rotko 116. gadadienas ieskaņās 20. septembrī Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā tiks atklāta jaunā izstāžu sezona. Šī rudens izstāšu sezonā iekļautajiem māksliniekiem, tāpat kā Markam Rotko, raksturīga krāsaina, bagāta un piepildīta glezniecība, ko septembrī un oktobrī varēs skatīt sešos izstāžu projektos, informē Marka Rotko mākslas centra pārstāvji.

Saruna ar Daugavpils Marka Rotko mākslas centra vadītāja vietnieku Māri Čačku.
00:00 / 02:41
Lejuplādēt

Osvalds Zvejsalnieks jubilejas izstādē „Mūžs” atskatās uz paveikto un vēl darāmo. “Katrs darbs izstādē izstrāvo mākslinieka lielo gara un dzīves gudrību, vienkāršību un cilvēcību, to, kāds patiesi mākslinieks ir,” teikts izstādes pieteikumā.

Kontrastā ar citiem projektiem nosvērti spilgtus darbus piedāvā Erdmute Blaha (Vācija) izstādē „Kompozīcijas. Atbildēt tumsai.”

Gleznotāja Anita Meldere, viena no ekspresiju glezniecības pamatlicējām Latvijā, savā jubilejas izstādē „Es esmu” piedāvā aplūkot jaunāko veikumu - neatskatoties atpakaļ, bet ejot savu ceļu uz priekšu.

Dažādo pieredzi un atmiņu kalnu grēdas nošķir Lietuvas mākslas projekts „X: Atmiņa”. Tā ir ilgtermiņa iniciatīva, kura šogad tiek īstenota jau trešo reizi. Tā aicina radošas personas, kas pārstāv dažādas jomas, strādāt pāros pie viena kopīga mākslas darba, daloties atšķirīgās radošās pieredzēs, paņēmienos un idejās un brīvi interpretējot noteikto tēmu.

Savukārt gleznotāja un filantropa Bazila Alkaci (Basil Alkazzi, Monako) izstāde „Nepārtraukta Odiseja…” dod ieskatu tajā, kā mākslinieks ļaujas dzīvei, spēlei, kompozīciju rakstos par pamatu ņemot literatūru un floru.

Mākslinieku apvienība “DaDim” no Krievijas izstādē „Smilšu graudi un tukšums” vilks paralēles ar dažādu kultūru mantojumu un dzīves jēgas apceri, ieraugot arī sasaisti ar Marku Rotko.

Jaunās izstāžu sezonas izstādes apmeklētājiem pieejamas līdz 2019. gada 3. novembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti