Dienas ziņas

Smeceres silā noslēdzas šī gada slēpošanas sezona

Dienas ziņas

Izveidota kopa "SUITU VĪRI"

Rotko centrā top ievērojama laikmetīgās keramikas kolekcija

Marka Rotko centrā top ievērojama laikmetīgās keramikas kolekcija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Daugavpilī dzimusī keramiķe un māksliniece Izabella Krolle dāvinājusi Marka Rotko mākslas centram 37 savus autordarbus, tādējādi papildinot mākslas centra laikmetīgās keramikas kolekciju. Mākslas centrā jau apskatāma arī keramiķa Pētera Martinsona darbu kolekcija, un nupat durvis vērusi arī Izabellas Krolles dāvināto darbu izstāde "Veltījums. Laika transformācijas".  Izabellas Krolles dāvinātie mākslas darbi tapuši laikā no 1972. līdz 2013.gadam.

Krāšņi apgleznotas lielformāta šamota figūras, monumentāli darinājumi mozaīkas tehnikā un viens lielformāta gleznojums uz koka – tas viss no mākslinieces Izabellas Krolles tagad nonācis Marka Rotko mākslas centra kolekcijā.

Mēs jau droši varam teikt, ka pie mums Rotko centrā top lielākā un, ja var teikt, iespaidīgākā laikmetīgās keramikas kolekcija,” saka Rotko centra galvenā krājuma glabātāja Zane Stapkeviča.

„Šajos darbos ļoti labi atspoguļojas mākslinieces temperaments, mākslinieces meklētājas gars un šī te vēlme saskatīt dabas motīvus, objektus un vēlāk to atspoguļo savos darbos. Un vēl, kas ir ļoti interesanti, raksturīgs māksliniecei, ir te daudzpusīgums, un arī šajā izstādē var redzēt, kas darbiem ir divas puses,” stāsta Stapkeviča.

Krolles mākslas tēlu valoda ir spilgta, tie pārsteidz ar fantāzijas bagātību gluži kā sievietes daba. „Izabella Krolle ir brīnišķa sieviete, brīnišķīga māte un kur vēl labāku konceptu sasaistīt kopā ar šo sieviešu dienu, parādot viņas veikumu, šo sievišķību, šo trauslumu un tajā pašā laikā šo smago, lielo ieguldīto darbu, veidojot viņas kompozīcijas tieši 8.martā,” saka Marka Rotko centra vadītāja vietnieks Māris Čačka.

„Vēl visi dāvinātie mākslas darbi nav nonākuši līdz mākslas centram, tāpēc es domāju, ka visus sagaida vēl neliels pārsteigums,” saka Stapkeviča. Izabellas Krolles dāvināto darbu izstāde Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā apskatāma līdz 8.aprīlim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti