Kultūras ziņas

Puškins mūsdienu skatījumā Valmieras drāmas teātrī

Kultūras ziņas

Atklāta izstāde "Daugavai būt"

Mākslas rudens raža Marka Rotko centrā

Marka Rotko centrā jauna izstāžu sezona

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Par rudens atnākšanu vēsta arī Marka Rotko mākslas centrs Daugavpilī. 22.septembrī Rotko mākslas centrā Daugavpilī ir atklāta jaunā rudens izstāžu sezona. Izstāžu sezonas devīze - ''Laiks un dažādība laikā''. Mākslas rudens raža Rotko centrā vērojama darbu daudzveidībā gan pašmāju, gan ārvalstu mākslinieku sniegumā. Ir glezniecības, grafikas, fotogrāfijas un akvareļu kompozīcijas.

Marka Rotko mākslas centra jauno rudens izstāžu sezonu atklāj ar sešām mākslas izstādēm, kurās vērojams 20 dažādu paaudžu mākslinieku radošais izpildījums. Izstāžu sezonu vieno ideja par laiku un dažādību laikā. Laiks mainījis arī izcilā Latvijas grafiķa Gunāra Kroļļa rokrakstu. Beidzamajos darbos melnbaltajā parādās krāsas.

"Šeit es varētu tā teikt - tā ir mana pasaule, kā ir šeit, tāda ir mana iekšējā garīgā pasaule," norāda mākslinieks Gunārs Krollis.

Neparasts un krāsains ir arī beļģu fotogrāfa Īva Ullena redzējums. Viņš attīstījis savu īpašu fotografēšanas tehniku.

“Sākumā es ņemu ļoti krāsainu objektu, ko es esmu ieraudzījis gaismā, vai ko gaisma atspoguļo, es to apskatu sajūtu tekstūru, un tad es saprotu, ko es gribu darīt, un lielākoties es kustinu kameru, izmantoju to kā otu,” stāsta fotogrāfs Īvs Ullens (Beļģija).

Ar jauno izstāžu sezonas atklāšanu noslēdzas 13. starptautiskais glezniecības simpozijs “Marks Rotko”. Žūrija no 98 pieteikumiem simpozijam izvēlējās desmit māksliniekus no desmit dažādām valstīm. Katra mākslinieka vismaz divi simpozija laikā tapušie darbi papildinās Rotko centra glezniecības kolekciju.

“Šoreiz izvēlējos to, ko es parasti esmu visvairāk iemīļojusi, tā ir jūrmala; mēdz teikt, ka es jūrmalu atainoju ne Latvijas, bet tā ir Latvijas jūrmala, kad saule ir ļoti spilgta, tad tāda viņa izskatās,” saka māksliniece Madara Neikena.

“Es braucu ar vilcienu, ar ļoti lēnu vilcienu, no Rīgas uz Daugavpili, es sēdēju un skatījos pa logu, bezgalīgo horizontu laukiem debesīm, un es to centos atspoguļot arī šajās gleznās,"- tā savukārt mākslinieks Erlings Stjuarts Rohde (Norvēģija).

Jauno sezonu paspilgtina arī pašmāju Daugavpils divu mākslinieču veikums. Viens no tiem - Ināras Petrusevičas krāsainās sadzīviskās ainas, ar humora un viegluma noskaņu. Tāpat izstāžu daudzveidību papildina Polijas mākslinieku kopīgais projekts “Mākslas bezgalība – Polijas skatījums''.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti