Mākslu sataustīt, sagaršot, saost un sadzirdēt - Londonā skatāma drosmīga izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Londonā, galerijā "Tate Modern" atklāta drosmīga, revolucionāra izstāde, kur mākslas darbus var ne vien apskatīt, bet arī sajust ar pārējām maņām - sagaršot, sataustīt, saost un sadzirdēt.

Londonas galerijā "Tate Modern" atklātā izstāde "SenSorium" ir radošās studijas "Flying Object" gara darbs. Idejas autori par to šogad saņēma prestižu Lielbritānijas apbalvojumu par inovatīvu pieeju mākslas darbu eksponēšanā.

"Mums likās, ka šoreiz būtu interesanti izmēģināt kaut ko vēl nesajustu, vērojot gleznas, izmantot dažāda veida informāciju par gleznu un to parādīt ar skaņu vai pat smaržu," stāsta viens no izstādes autoriem Toms Pursejs.

Radošā studija izvēlējusies četru 20.gadsimta britu gleznotāju - Ričarda Hamiltona, Džona Letema, Fransisa Bēkona un Deivida Bomberga - darbus, kas, pateicoties mūsdienu tehnoloģijām, atdzīvojušies un kļuvuši baudāmi vairāk nekā tikai acīm. Tie iemantojuši smaržu, garšu un skaņu, tiem var pat pieskarties.

"Šajā izstādē mēs cenšamies apmeklētajiem nepateikt pārāk daudz priekšā par mākslas darbu, tā vietā ļaujot veidot savu individuālo interpretāciju par konkrētu mākslas darbu. Mākslas darba uztvere tiek veidota ar visiem maņu orgāniem," norāda audio skaņas speciālists Niks Rajens.

Izstādes autori uzskata, ka savdabīgā mākslas darbu pasniegšanas maniere noteikti raisīs apmeklētājos interesi un pārdomas. Ekspozīciju aplūkot, saklausīt un citādi sajust var līdz 20.septembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti